Ζακ Κωστόπουλος: Πρόστιμα για εκπομπές του ΣΚΑΪ & του Star, σύμφωνα με πληροφορίες

Ζακ Κωστόπουλος: Πρόστιμα για εκπομπές του ΣΚΑΪ & του Star, σύμφωνα με πληροφορίες Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
0

Πρόστιμο συνολικής αξίας 50.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ΣΚΑΪ και STAR για την κάλυψη της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου

Οι ποινές που επιβλήθηκαν στα δύο κανάλια έχουν να κάνουν με την δημοσιοποίηση «εγγράφων της ποινικής διαδικασίας», δηλαδή του ιατροδικαστικού πορίσματος για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, από τις εκπομπές «Μαζί Σου» της Τατιάνας Στεφανίδου και «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη, τον Νοέμβριο του 2018. Την είδηση μετέδωσε το e-tetradio και με τη σειρά της η σελίδα στο Facebook «Justice For Zak/Zackie». 

Ο ΣΚΑΪ είχε παραπεμφθεί για διατάξεις που αφορούν την «υποχρέωση ακριβούς παρουσίασης γεγονότων», την «υποχρέωση μη υποκατάστασης αστυνομικών και ανακριτικών αρχών» και την «υποχέωση μη δημοσιοποίησης εγγράφων ποινικής προδικασίας» μετά από καταγγελίες 9 πολιτών, και τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20 χιλιάδων ευρώ μόνο για την τελευταία παράβαση.

Αντιστοίχως, το Star κλήθηκε σε απολογία για παραβίαση των ίδιων διατάξεων μετά από 34 καταγγελίες πολιτών, και θα κληθεί να καταβάλλει 30 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο για την «υποχρέωση μη δημοσιοποίησης εγγράφων ποινικής προδικασίας».

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ