«Δεν μπορείς να φανταστείς, μας έστελναν την αστυνομία»: Η Ντέμη του MasterChef και η σύζυγός της μιλούν για την ομοφοβία

«Δεν μπορείς να φανταστείς, μας έστελναν την αστυνομία»: Η Ντέμη του MasterChef και η σύζυγός της μιλούν για την ομοφοβία Facebook Twitter
0

Η Ντέμη Γεωργίου που έγινε γνωστή μέσα από το φετινό Master Chef και η σύζυγός της Άλκηστις Αλεξανδράτου μίλησαν στην εκπομπή «Μεσάνυχτα» για τα φαινόμενα ομοφοβίας που έχουν βιώσει ως γκέι ζευγάρι.

Στην κοινή τους συνέντευξη, αναφέρθηκαν στις δύσκολες στιγμές που πέρασαν - η Άλκηστις ακόμα και μέσα στο οικογενειακό της περιβάλλον - καθώς και σε πολυκατοικίες που νοίκιαζαν για να συγκατοικήσουν. 

Η Άλκηστις Αλεξανδράτου μίλησε για την κατάθλιψη που αντιμετώπισε ήδη από τα 17 της χρόνια. «Όταν προσπαθείς να προσαρμοστείς στα καλούπια που σε θέλουν οι γονείς σου. Φαντασιώνονται κάτι άλλο για σένα, αλλά εσύ έχεις κάποιο άλλο ταμπεραμεντο και το αντιλαμβάνεσαι πολύ νωρίς αυτό. Έκανα στην οικογένειά μου το χατήρι για 28 ολόκληρα χρόνια. 

«Δεν μπορείς να φανταστείς, μας έστελναν την αστυνομία»: Η Ντέμη του MasterChef και η σύζυγός της μιλούν για την ομοφοβία Facebook Twitter

»Μεγάλωσα σε ένα άκρως ομοφοβικό περιβάλλον. Βλέπαμε τηλεόραση και τα σχόλια της γιαγιάς μου ήταν «α, αυτός είναι γκέι». Ζούσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον, υπάρχουν ακόμα παιδάκια που μεγαλώνουν σε τέτοια σπίτια. Μπορεί να έχουν κάτι μέσα τους και να φοβούνται να το εκδηλώσουν επειδή "τι θα πει η μαμά μου, τι θα πει η γιαγιά μου"».

«Εγώ είμαι πολύ αυθόρμητη και το χαίρομαι αυτό, δύσκολα νιώθω φόβο, για κάποιο λόγο έχω κάποιες άμυνες, δεν φοβήθηκα ποτέ να δηλώσω, να πω τι είμαι», λέει η Ντέμη. «Από την στιγμή που με αποδέχεται η οικογένειά μου, δεν έχω νιώσει απόρριψη σε αυτό το κομμάτι» συνεχίζει. 

Με την Ντέμη γνωρίζονταν από το σχολείο, αλλά η Άκληστις έκανε πρώτα μια άλλη οικογένεια και με τον πρώτο της σύζυγο απέκτησε δύο παιδιά. «Μόλις τελείωσα το σχολείο, βρήκα δουλειά σε εστιατόριο γιατί ήταν το πιο άμεσο πράγμα που μπορούσα να κάνω. Εξακολουθούσα να θέλω να γίνω σκηνοθέτις [...] Δεν έγινε ποτέ αυτό παρ' όλα αυτά. Δεν ερωτεύτηκα τον σύζυγό μου, μου άρεσε ο τρόπος ζωής που είχαμε. Εργαζόμασταν στην ίδια δουλειά, ήταν μάγειρας, βγαίναμε, ήμουν λίγο πιο ελεύθερη [...] Περνούσα συχνά από τη γειτονιά της Ντέμης για να τη δω, για να τη συναντήσω.»

  

«Ένα βράδυ μιλήσαμε στο facebook και πήγα και τη συνάντηση και από την επόμενη μέρα είμαστε μαζί μέχρι και σήμερα», λέει η Ντέμη, που αρχικά έμεινε στο ίδιο σπίτι με την οικογένεια της Αλκήστιδος. 

«Η μαμά μου είχε για αρκετά χρόνια θέματα - δεν μιλούσαμε για έναν χρόνο, έξι μήνες, μετά πέντε μήνες. Στην αρχή νόμιζε ότι ήταν κάποια φάση που περνούσα. Το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν να βρούμε έναν τρόπο να επικοινωνήσουμε τη σχέση μας σε οποιονδήποτε ήταν εχθρικός» λέεει η Άλκηστις, περιγράφοντας ομοφοβικές συμπεριφορές στον στενό της κύκλο: «οι περισσότερες φίλες μου δεν το δέχθηκαν, προφασίστηκαν ότι φταίει κάτι στον χαρακτήρα της Ντέμης. Είναι κεκαλυμμένη ομοφοβία, τι να κάνουμε;»

Για το σύμφωνο

 

Οι δυο τους έχουν κάνει σύμφωνο συμβίωσης. «Θέλαμε να νιώσουμε την ασφάλεια πως ό,τι και να συμβεί, δεν θα μπλέξουν οι οικογένειες μεταξύ τους», λέει η Ντέμη. «Είχαμε και το μαγαζί. Θέλαμε να υπάρχει μια ασφάλεια. Ακούγαμε διάφορα, ότι πάει κάποιος στον νοσοκομείο και δεν τον αφήνει η οικογένειά του να τον δει ο άλλος και δεν θέλαμε να έχουμε τέτοια προβλήματα. Χτύπα ξύλο. Πιο πολύ ήταν αυτή η ανησυχία μας». 

Στα διαμερίσματα που νοίκιαζαν, επίσης έπεφταν θύματα ομοφοβικής συμπεριφοράς ακόμα και από διαχειρίστρια πολυκατοικίας. «Ερχόταν έξω από την πόρτα. Είχε τύχει να ανοίξουμε την πόρτα και να την βρούμε να ακούει», λέει η Άλκηστις. 

«Το χειρότερο ήταν όταν μαθαίνανε ότι ήμασταν ζευγάρι», θυμάται η Ντέμη. «Το έχουμε πάθει σε δύο σπίτια. Συμβαίνει να τσακωνόμαστε. Όταν δύο άνθρωποι τσακώνονται μπορεί να υψώσουν τον τόνο της φωνής τους. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσες φορές μας έχουν στείλει αστυνομία. Να τρελαίνεσαι [...] Γελούσαμε. Βλέπαμε από το παράθυρο έναν αστυνομικό και λέγαμε "τι έγινε"; Αυτό δεν θα το έκαναν σε ένα στρέιτ ζευγάρι.»

 
 
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM