Bafta: 14 υποψηφιότητες για το «Chernobyl» - Ποιες σειρές ακολουθούν

Bafta: 14 υποψηφιότητες για το «Chernobyl» - Ποιες σειρές ακολουθούν Facebook Twitter
0

Η τηλεοπτική σειρά Chernobyl πρωταγωνιστεί στα φετινά Βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (Bafta) με 14 υποψηφιότητες.

Η σειρά του Sky Atlantic που έχει λάβει εγκωμιαστικές κριτικές από κριτικούς και κοινό, γίνεται ένα από τα τηλεοπτικά προγράμματα με τις περισσότερες υποψηφιότητες στην ιστορία του θεσμού - έχοντας τον ίδιο αριθμό με το Killing Eve πέρυσι.

Οι υποψηφιότητες του Τσερνόμπιλ είναι μεγάλου εύρους, από φωτογραφία και special effects έως πρώτο ανδρικό ρόλο (για τον Τζάρεντ Χάρις) και δεύτερο ανδρικό (για τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ).

 

To δράμα τού Netflix με πρωταγωνιστές τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας απέσπασε συνολικά επτά υποψηφιότητες ενώ από έξι συγκέντρωσαν τα Fleabag και Giri/Haji.

Υποψήφια σε πέντε κατηγορίες είναι το "His Dark Materials" των BBC και ΗΒΟ καθώς και το The Virtues τού Channel 4. Προτεινόμενα για τέσσερα Bafta είναι τα Killing Eve, Sex Education και Top Boy.

 

Ως προς τη διαφυλετική εκπροσώπηση στα Bafta -που τα τελευταία χρόνια έχουν επικριθεί εντόνως με πολλοί να καταμαρτυρούν στο θεσμό διακρίσεις στις υποψηφιότητες- φέτος το 22% των υποψηφίων είναι μαύροι.

Μάλιστα, αναδεικνύονται και τα νέα ταλέντα με τους «πρωτάρηδες» υποψηφίους -μεταξύ αυτών οι Callum Turner, Ncuti Gatwa, Gbemisola Ikumelo και Naomi Ackie- να αποτελούν το 57% των σχετικών κατηγοριών.

Διαδικτυακά η φετινή τελετή 


Η φετινή τελετή θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών λόγω της παγκόσμιας υγειονομικής συγκυρίας και με καθυστέρηση, επίσης λόγω κορωνοϊού.

Ο Ρίτσαρντ Αγιοαντέ θα παρουσιάσει φέτος την εκδήλωση από ένα κλειστό στούντι, με τους νικητές να δέχονται τα βραβεία τους και να στέλνουν τα μηνύματα και τις ευχαριστίες τους διαδικτυακά.

Bafta: 14 υποψηφιότητες για το «Chernobyl» - Ποιες σειρές ακολουθούν Facebook Twitter


«Είμαι τόσο κατάπληκτος όσο κι εσείς που όλο αυτό θα προχωρήσει» τόνισε χαριτολογώντας ο Βρετανός ηθοποιός, παρουσιαστής και συγγραφέας.

Οι νικητές θα ανακοινωθούν στις 31 Ιουλίου και η τελετή θα μεταδοθεί από το BBC One.

Με πληροφορίες από BBC/Variety

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM