Η διοίκηση Τραμπ αποκλείει την εμφάνιση υπαλλήλων δημόσιας υγείας στο CNN

Η διοίκηση Τραμπ αποκλείει την εμφάνιση υπαλλήλων δημόσιας υγείας στο CNN Facebook Twitter
0

Το CNN ενημερώθηκε από εκπρόσωπο του αντιπροέδρου Μάικ Πένς ότι δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της υγείας, αναφορικά με τον κορωνοϊό εκτός εάν προβάλλει συγκεκριμένα αποσπάσματα από την ενημέρωση της διοίκησης Τραμπ.

Το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Τραμπ αρνήθηκε να επιτρέψει στους κορυφαίους αξιωματούχους υγείας να εμφανιστούν στο CNN τις τελευταίες ημέρες και να συζητήσουν για την πανδημία του κορωνοϊού, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση στο δίκτυο για την μετάδοση των καθημερινών ενημερώσεων από τον Λευκό Οίκο, λέει το CNN.

Το γραφείο τoυ Πενς, το οποίο είναι υπεύθυνο για την διάθεση των αξιωματούχων στα τηλεοπτικά δίκτυα, δήλωσε ότι θα επιτρέψει σε εμπειρογνώμονες όπως η Dr. Deborah Birx ή ο dr. Anthony Fauci να εμφανιστούν στο CNN εάν το δίκτυο αναμεταδώσει τα αποσπάσματα εκείνα από την ενημέρωση του Λευκού Οίκου που περιλαμβάνουν τις ομιλίες του αντιπροέδρου και άλλων μελών που μάχονται για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Το CNN συχνά μεταδίδει μόνο τις ερωτήσεις και απαντήσεις του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια των οποίων ακούγονται υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης, ζωντανά στον αέρα.

Αφού ο Τραμπ αποχωρήσει από το βάθρο, το CNN συχνά διακόπτει την ενημέρωση του Λευκού Οίκου για να συζητήσει και να ελέγξει τα γεγονότα στα οποία έχει αναφερθεί ο Πρόεδρος.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του CNN, το δίκτυο συνήθως επιστρέφει στο πρόγραμμά του λόγω της εκτεταμένης διάρκειας της πλήρους ενημέρωσης που κάνει ο Πενς, η οποία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από δύο ώρες.

Ωστόσο, το CNN προέβαλε μέρος της ενημέρωσης του αντιπροέδρου το βράδυ της Τετάρτης. Ανεξάρτητα από αυτό, το γραφείο του Πενς αρνήθηκε να διαθέσει υψηλόβαθμους υγειονομικούς υπαλλήλους για να μιλήσουν στο CNN, τις τελευταίες επτά ημέρες.

«Όταν εσείς καλύψετε τις ενημερώσεις με τους υπαλλήλους υγείας, τότε μπορείτε να τους περιμένετε (να βγουν) στον αέρα», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Πενς στο CNN.

Οι Fauci, Birx, Stephen Hahn της FDA και ο γενικός χειρουργός Jerome Adams εμφανίστηκαν στο NBC, CBS, ABC και Fox την περασμένη εβδομάδα, παρά το γεγονός ότι τα δίκτυα δεν κάλυψαν γενικά τις ενημερώσεις που περιλάμβαναν τον αντιπρόεδρο και άλλους αξιωματούχους.

Όμως, το γραφείο του Αντιπροέδρου έχει αποκλείσει όλες τις εμφανίσεις του CNN από την περασμένη Πέμπτη το βράδυ.

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος επέτρεψε σε δύο υπαλλήλους να μιλήσουν στο CNN την περασμένη εβδομάδα. Αλλά δεν άνηκαν σε υγειονομικό προσωπικό.

Και ο πρόεδρος Τραμπ έχει αρνηθεί επανειλημμένες προτάσεις του CNN για μία συνέντευξη, ενώ αντίθετα έχει εμφανιστεί μόνο στο Fox News αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Με πληροφορίες του CNN/Variety

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM