Διαθέσιμα εκτός ΗΠΑ, Καναδά και Ιαπωνίας θα είναι από τον Φεβρουάριο τα κινούμενα σχέδια του Ιαπωνικού Studio Ghibli, σύμφωνα με ανακοίνωση του Netflix.


Η συγκεκριμένη απόφαση του γνωστού στούντιο αποτελεί μία κίνηση «αλλαγής πλεύσης»  μετά την συνεχή άρνησή του στην ιδέα της κυκλοφορίας των αγαπημένων καρτούν στις ψηφιακές πλατφόρμες. 

 

Οι εκπρόσωποι των Netflix και του Studio Ghibli ανακοίνωσαν ότι θα ανεβάσουν στην πλατφόρμα 21 ταινίες, μεταξύ των οποίων το βραβευμένο από την Ακαδημία «Spirited Away», το «Princess Mononoke», το «Arrietty», το «Kiki's Delivery Service», το «My Neighbor Totoro», και το «The Tale of The Princess Kaguya».


Η προβολή τους θα γίνεται στην Ιαπωνική γλώσσα με υπότιτλους και θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως στο Netflix εκτός από τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ιαπωνία.


«Σε αυτή την εποχή, υπάρχουν διάφοροι σπουδαίοι τρόποι με τους οποίους μια ταινία μπορεί να φτάσει στο κοινό. Ακούσαμε τους θαυμαστές μας και πήραμε μία οριστική απόφαση να μεταδώσουμε διαδικτυακά τον κατάλογο των ταινιών μας. Ελπίζουμε ότι οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα ανακαλύψουν τον κόσμο του Studio Ghibli μέσω αυτής της εμπειρίας », δήλωσε ο παραγωγός Toshio Suzuki. 


Τον περασμένο Οκτώβριο, η υπηρεσία της WarnerMedia, HBO Max, εξασφάλισε τα δικαιώματα των ταινιών της Studio Ghibli για τις ΗΠΑ, γεγονός που μεταφράζεται ότι ολόκληρη η συλλογή των διάσημων Ιαπωνικών κινουμένων σχεδίων θα είναι διαθέσιμα μέσω του HBO Max από την άνοιξη του 2020. Τον Δεκέμβριο αντίστοιχα, το GKids ανακοίνωσε ότι οι ταινίες της Ghibli θα είναι διαθέσιμα προς αγορά σε όλες της ψηφιακές πλατφόρμες της Βόρειας Αμερικής.

 

Το γνωστό στούντιο παραγωγής βρισκόταν σε μία πενταετή παύση μετά το «When Marnie Was There» Ωστόσο, το 2017 ξαναμπήκε σε τροχιά δημιουργίας με το «How Do I Live» το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είναι η τελευταία ταινία του Miyazaki. 

 

Τον Μάιο, το Studio Ghibli αποκάλυψε τα σχέδια για την κατασκευή του πρώτου θεματικού πάρκου έξω από την ιαπωνική πόλη Nagoya, όπου οι λάτρεις τους είδους θα μπορούν να εξερευνήσουν πολλαπλές θεματικές περιοχές βασισμένες στο «Moving Castle» του Miyazaki και στο «Princess Mononoke» αλλά και σε άλλες ταινίες.

 

«Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για το Netflix και τα εκατομμύρια των μελών μας. Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων του Studio Ghibli είναι θρυλικές και έχουν φανατικούς οπαδούς σε όλο τον κόσμο για πάνω από 35 χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα τα διαθέτουμε σε περισσότερες γλώσσες σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική και την Ασία - έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να απολαύσουν αυτόν τον καταπληκτικό και θαυμάσιο κόσμο κινουμένων σχεδίων» ανέφερε σε δήλωσή του ο Aram Yacoubian, διευθυντής πρωτοτύπων κινουμένων σχεδίων στο Netflix.

 

Με πληροφορίες από Variety