Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ

Παρέμβαση ΕΣΡ για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον ΣΚΑΪ Facebook Twitter
6

Έπειτα από πολλές καταγγελίες στα γραφεία του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, η Ανεξάρτητη Αρχή ετοιμάζεται να παρέμβει για τα όσα συνέβησαν στην εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ανατέθηκε στους νομικούς συμβούλους να εξετάσουν και να συντάξουν το κατηγορητήριο, μέχρι σήμερα το μεσημέρι, για να κληθεί σε απολογία ο σταθμός την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι αιτία για την παρέμβαση του ΕΣΡ είναι τα σχόλια του παρουσιαστή και των συνεργατών του για το περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης σε φοιτήτρια μέσα στο ΑΠΘ.

Μετά την απολογία των δικηγόρων και των εκπροσώπων του καναλιού, θα γίνει, με συνοπτικές διαδικασίες, η συνεδρίαση των μελών του ΕΣΡ, έτσι ώστε να πάρουν απόφαση για τα όσα έλαβαν χώρα και έχουν προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από Ενώσεις και απλούς τηλεθεατές. Μάλιστα φέρεται να είναι από τις λίγες φορές που ενεργοποιείται η διαδικασία του κατεπείγοντος.

Τα μέλη του ΕΣΡ φέρονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφασισμένα να κινηθούν πολύ γρήγορα έτσι ώστε να μην αφήσουν περιθώρια καθυστερήσεων, αναβολών και προσπέρασης των συμβάντων. 

TV & Media
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM