Τα «Μυστικά της Ιστορίας» έρχονται κάθε Τρίτη στο TV5MONDE

Τα «Μυστικά της Ιστορίας» έρχονται κάθε Τρίτη στο TV5MONDE Facebook Twitter
© SEP
1

Πρόσωπα με επιρροή ή πρόσωπα που περιφρονήθηκαν, αλλά σημάδεψαν την εποχή τους με τα ασυνήθιστα πεπρωμένα τους είναι το θέμα της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Μυστικά της Ιστορίας» που προβάλλεται κάθε Τρίτη στις 19:40 από το TV5MONDE.


Από τον Ναπολέοντα μέχρι τον τελευταίο αυτοκράτορα της Βραζιλίας, περνώντας από τη βασιλική αυλή του Λουδοβίκου ΙΔ', διασχίζοντας εποχές και σύνορα, θα ανακαλύψουμε πρόσωπα που έγραψαν το όνομά τους στην Ιστορία.

Τα «Μυστικά της Ιστορίας» έρχονται κάθε Τρίτη στο TV5MONDE Facebook Twitter
© SEP

JOSÉPHINE, το απίστευτο ατού του Ναπολέοντα

29 Οκτωβρίου

Το απίστευτο πεπρωμένο της Ιωσηφίνας, της πρώτης συζύγου του Ναπολέοντα, την οποία αγάπησε πραγματικά, την έστεψε αυτοκράτειρα κι αργότερα την αποκήρυξε. Ωστόσο, καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής του θα διατηρήσει ένα άφθαρτο δέσιμο μαζί της.

 

 

JEAN DE LA FONTAINE

5 Νοεμβρίου

Ιδιοφυής αφηγητής, ο Λα Φονταίν είναι ένας άνθρωπος με πολλά πρόσωπα, ενίοτε κοσμικός και ονειροπόλος, Παριζιάνος και επαρχιώτης, ενίοτε λόγιος και λαϊκός. Χάρη στην πένα του και στον φίλο του Nicolas Fouquet θα φτάσει μέχρι την αυλή του βασιλιά, θαμπώνοντας τον 17ο αιώνα με το ταλέντο του και σημαδεύοντας όλες τις γενιές μέχρι τις μέρες μας.

Τα «Μυστικά της Ιστορίας» έρχονται κάθε Τρίτη στο TV5MONDE Facebook Twitter
© SEP

BLANCHE DE CASTILLE, η βασίλισσα μητέρα έχει χαρακτήρα

12 Νοεμβρίου

Ευσεβής αντιβασιλέας, εμμονική με την αιώνια σωτηρία του γιου της, του βασιλιά Λουδοβίκου Θ' που έγινε Άγιος Λουδοβίκος, αλλά κυρίως μια γυναίκα με πολύ ιδιαίτερη προσωπικότητα η οποία κυριάρχησε τον 13ο αιώνα με τον χαρακτήρα και το θάρρος της.

 

 

PEDRO II, ο τελευταίος αυτοκράτορας της Βραζιλίας

19 Νοεμβρίου

Ντροπαλός και διακριτικός, ο Πέτρος Β' ήταν επίσης ένας σύγχρονος και ουμανιστής άρχων ο οποίος έκανε τα πάντα για να καταργήσει τη δουλεία. Από τις γεμάτες χρυσό βιβλιοθήκες του Ρίο ντε Τζανέιρο μέχρι το αυτοκρατορικό παλάτι της Πετρόπολις, ο Στεφάν Μπερν ακολουθεί τα ίχνη του πεπρωμένου του.

 

europe.tv5monde.com

Τα «Μυστικά της Ιστορίας» έρχονται κάθε Τρίτη στο TV5MONDE Facebook Twitter
© SEP
TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Εχουν έρθει από καιρό με συντονισμό παρουσίασης από τον εικονιζόμενο στο τέλος Στεφάν Μπέρν.Οι αναπαραστάσεις εποχής είναι προσεγμένες και τα γυρίσματα γίνονται στους αυθεντικούς χώρους. Το μεγαλύτερο ατού κατά την γνώμη μου είναι ότι στο κάθε επεισόδιο μιλούν διαφορετικοί ιστορικοί με ειδικότητα και αγάπη στην συγκεκριμένη εποχή. Την διήγησή τους διανθίζουν με χαριτωμένα, κάποτε αποκαλυπτικά ανέκδοτα, μ'ένα μάτι που γυαλίζει, αδιάψευστο τεκμήριο κεφιού και προσωπικής ευχαρίστησης.