Οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, υπεύθυνη για την προστασία των ρεπόρτερς από τους χάκερς

Οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, υπεύθυνη για την προστασία των ρεπόρτερς από τους χάκερς Facebook Twitter
0

Την περασμένη Τρίτη, οι New York Times απέλυσαν την Runa Sandvik, η οποία εργαζόταν στην εφημερίδα ως Senior Director σε θέματα ασφάλειας πληροφοριών. 

Είναι γνωστό ότι σε κάθε αίθουσα σύνταξης το ζήτημα της ασφάλειας του Διαδικτύου είναι εξαιρετικά καίριο, δεδομένου ότι δεν προστατεύει μόνο τους δημοσιογράφους από ενδεχόμενους χάκερς και άλλες απειλές, αλλά παράλληλα και τα υπόλοιπα στελέχη που εργάζονται στο εκάστοτε μέσο ενημέρωσης.

Πέρα, όμως, από τους δημοσιογράφους παράλληλα προστατεύονται και οι πηγές τους, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις η αποκάλυψή τους μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Ύστερα, λοιπόν, από την απόλυση της Runa Sandvik φαίνεται ότι πλέον οι New York Times «υποχρεώνουν» έμμεσα τους εργαζόμενους να διαχειρίζονται μόνοι τους τα θέματα ασφάλειας και προστασίας τους από τους χάκερς.

Μάλιστα, η Sandvik, ύστερα από την απόλυσή της, έγραψε μεταξύ άλλων στο Twitter: «Σήμερα οι New York Times αποφάσισαν να με απολύσουν αναφέροντάς μου ότι δεν υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη για τη διαδικτυακή ασφάλεια και προστασία των δημοσιογράφων σε ένα newsroom. Πιστεύω ακράδαντα ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου (τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου) και το να πω ότι είμαι απογοητευμένη θα ήταν λίγο». 

 

Με πληροφορίες από το Futurism 

 

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM