Απεργία της ΓΣΕΕ

Είδες κανείς τα βραβεία Emmy; Μάλλον λίγοι, γιατί έκαναν την χειρότερη τηλεθέαση στην ιστορία τους

Είδες κανείς τα βραβεία Emmy; Μάλλον λίγοι, γιατί έκαναν την χειρότερη τηλεθέαση στην ιστορία τους Facebook Twitter
0

Κάποιες σειρές έγραψαν ιστορία στα βραβεία Emmy την Κυριακή το βράδυ, αλλά το ίδιο συνέβη και με την ίδια την μετάδοση της διοργάνωσης - όχι για το λόγο που θα επιθυμούσε: Η τηλεθέαση έκανε αρνητικό ρεκόρ.

Η 71η απονομή των Emmy είχε την χειρότερη τηλεθέαση από το 1990, τη χρονιά που άρχισε να καταγράφεται η τηλεθέαση  του σόου.

Περίπου 6,9 εκατομμύρια άνθρωποι συντονίστηκαν με το Fox για να παρακολουθήσουν τα βραβεία σηματοδοτώντας ένα νέο χαμηλό για την απονομή, που χάνει συνεχώς τηλεθεατές τα τελευταία χρόνια. Το προηγούμενο χαμηλό για την τηλεθέαση ήταν 10,17 εκατομμύρια τηλεθεατές το 2018 ενώ το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ ήταν οι 11,30 εκατομμύρια τηλεθεατές του 2016. To 2017 η τηλεθέαση ήταν λίγο καλύτερη από το την προηγούμενη χρονιά.

Οι αναλυτές ψάχνουν για ερμηνεία του αρνητικού ρεκόρ και μεταξύ άλλων εκτιμάται πως η έλλειψη βασικού παρουσιαστή ήταν ένας παράγοντας. Την ίδια ώρα, εκτιμάται πως επηρέασε αισθητά και ο ανταγωνισμός. Οι παραγωγοί της βιομηχανίας έλαβαν αρκετές μέρες πριν την ειδοποίηση ότι το "El Camino: A Breaking Bad Movie" του Netflix θα έπαιζε κατά τη διάρκεια διαφημιστικού διαλείμματος των Emmy. Όλες οι πλατφόρμες streaming είχαν επίσης σημαντικά προγράμματα απέναντι στη διοργάνωση. 

Τα Emmys έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσουν και άλλους αντιπάλους όπως οι αγώνες της Κυριακής, καθώς το NBC μετέδωσε έναν εξαιρετικά αναμενόμενο αγώνα ποδοσφαίρου "Sunday Night Football" που εκτιμάται πως αποθάρρυνε ένα μέρος τηλεθεατών.

TV & Media
0

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM