Χιλιάδες χριστιανοί ζητούν από το Netflix να κόψει τη σειρά Good Omens που προβάλλεται στο Amazon

Χιλιάδες χριστιανοί ζητούν από το Netflix να κόψει τη σειρά Good Omens που προβάλλεται στο Amazon Facebook Twitter
5

Την οργισμένη αντίδραση οργανωμένων και μη χριστιανών στις ΗΠΑ έχει προκαλέσει η πρώτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Good Omens, με κεντρικούς ήρωες έναν άγγελο και έναν δαίμονα. 

Η σειρά «Καλοί Οιωνοί» σε σενάριο βασισμένο στην ιστορία του 1990, των Neil Gaiman και Terry Pratchett, παρουσιάζει τον άγγελο Αζιραφαέλ και τον δαίμονα Κρόουλι να προσπαθούν να αποτρέψουν το τέλος του κόσμου και την Αποκάλυψη, κρυφά από τον Θεό και τον Διάβολο. Η πρώτη σεζόν των έξι επεισοδίων γνώρισε τεράστια επιτυχία και έλαβε διθυραμβικές κριτικές, αλλά χιλιάδες χριστιανοί διαμαρτύρονται τώρα ότι κάνει τον σατανισμό να φαίνεται σαν κάτι φυσιολογικό. 

Χιλιάδες χριστιανοί ζητούν από το Netflix να κόψει τη σειρά Good Omens που προβάλλεται στο Amazon Facebook Twitter

Ο «επουράνιος» Michael Sheen και ο «σατανικός» David Tennant πρωταγωνιστούν στη σειρά που προβάλλεται και στην Ελλάδα μέσω του Prime Video της Amazon αλλά περισσότεροι από 20.000 χριστιανοί ζητούν τη διακοπή της. Το ενδιαφέρον είναι πως η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών απευθύνεται στο Netflix παρότι η σειρά είναι παραγωγή της Amazon και προβάλλεται στο Prime Video και όχι στη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix.

Οι χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου που εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προβολή της σειράς, συνασπίστηκαν πίσω από την καμπάνια «Επιστροφή στην Τάξη», ενός αμερικανικού ιδρύματος για έναν «Χριστιανικό Πολιτισμό». Όπως αναφέρεται στο κείμενο της διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον Guardian, η σειρά γελοιοποιεί τη «σοφία το Κυρίου» ενώ εκφράζονται παράπονα και για το γεγονός ότι στη σειρά ο Θεός παρουσιάζεται ως γυναίκα, με την Frances McDormand να υποδύεται την φωνή του υψίστου. 

Ο Gaiman αντέδρασε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία γράφοντας στο twitter: «Λατρεύω το γεγονός ότι σκοπεύουν να γράψουν στο Netflix επιδιώκοντας την ακύρωση του Good Omens. Αυτό τα λέει όλα. Είναι τόσο όμορφο...Υποσχεθείτε μου πως δεν θα τους το πείτε». 

Με πληροφορίες από Guardian

TV & Media
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
"Το ενδιαφέρον είναι πως η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών απευθύνεται στο Netflix παρότι η σειρά είναι παραγωγή της Amazon και προβάλλεται στο Prime Video και όχι στη συνδρομητική πλατφόρμα Netflix."Οκ, δεν φημίζονται για τα ερευνητικά skills τους αλλά εδώ το τερμάτισαν!
Επί τη ευκαιρία, να προτείνω την "Ανταρσία των αγγέλων", ένα εκπληκτικό μυθιστόρημα που έγραψε πριν από έναν αιώνα ο νομπελίστας Ανατόλ Φρανς. Απίστευτα πρωτότυπη πλοκή, υπέρκομψη λεπτή ειρωνεία, εκπληκτικές ιδέες, απροσδόκητο τέλος που μας λέει πολλά για τη φύση της εξουσίας.