Ένα μεγάλο ποσοστό βρετανών τηλεθεατών δηλώνει ασθένεια στη δουλειά του,  για να μη διακόψει το "binge-watching" κάποιας σειράς. Πολλοί επίσης ομολογούν ότι έχουν πει ψέματα πως έχουν δει κάποια δημοφιλή σειρά για να μην αποκλείονται από τη σχετική συζήτηση.

 

Μέχρι και σχετικά πρόσφατα, το να μην πάει κάποιος στη δουλειά του επικαλούμενος ασθένεια είχε να κάνει συνήθως με άγριο ξενύχτι και αντίστοιχο χανγκόβερ, με παράταση διακοπών άνευ αδείας, με κοπάνα ή με πραγματική ασθένεια.

 

Η εξάπλωση όμως της συνήθειας του binge-watching (της απρόσκοπτης παρακολούθησης ολόκληρου – ή μισού – κύκλου σειράς, χωρίς διακοπή), έχει κάνει όλο και περισσότερους θεατές να παίρνουν τηλέφωνο στο γραφείο δηλώνοντας άρρωστοι.

 

Σύμφωνα με τη σχετική δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ιστορικό ραδιοτηλεοπτικό περιοδικό Radio Times στη Βρετανία, το 18% των ερωτηθέντων παραδέχτηκε ότι έχει δηλώσει ασθένεια για να μη διακόψει την παρακολούθηση μιας τηλεοπτικής σειράς.

 

Το 23% όσων συμμετείχαν στην έρευνα ομολόγησαν επίσης ότι έχουν πει ψέματα ότι βλέπουν κάποια δημοφιλή σειρά για να μην αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από την σχετική συζήτηση.

 

Τουλάχιστον οι μισοί από τους τηλεθεατές δήλωσαν ότι έχουν παρακολουθήσει συχνά πάνω από οχτώ ώρες σερί ενώ τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν παρακολουθήσει συχνά πάνω από τέσσερις ώρες σερί μιας τηλεοπτικής σειράς.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή του RadioTimes.com., «ή επικράτηση των γιγάντων του streaming από τις Ηνωμένες Πολιτείες έχει αλλάξει άρδην τον τρόπο που παρακολουθούμε τηλεόραση: η εβδομαδιαία αναμονή για να δεις ένα καινούριο επεισόδιο είναι πια η εξαίρεση, ο κανόνας είναι να ανακαλύπτεις και να καταναλώνεις χωρίς διακοπή ολόκληρες σειρές».