Αλλάζει η σήμανση των τηλεοπτικών εκπομπών - Οι νέες κατηγορίες

Αλλάζει η σήμανση των τηλεοπτικών εκπομπών - Οι νέες κατηγορίες Facebook Twitter
1

Από την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται να αλλάξει ο τρόπος κατάταξης και σήμανσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, καθώς χθες τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νέο επικαιροποιημένο σχέδιο υπουργικής απόφασης από τον υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρη Κρέτσο.

Ύστερα από σχετική πρόταση του ΕΣΡ καθορίζονται πέντε κατηγορίες σήμανσης με βάση την ηλικία:«Κατάλληλο για όλους», «Κατάλληλο για άνω των 8 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 12 ετών», «Κατάλληλο για άνω των 16 ετών» και «Κατάλληλο για άνω των 18 ετών»). 

Η σήμανση των τηλεοπτικών προγραμμάτων θα γίνεται με οπτικά σύμβολα στο πάνω μέρος της οθόνης 

Ειδικά για τις ενημερωτικές καθώς και τις ψυχαγωγικές εκπομπές, καθορίζεται ότι η κατάταξη και η αντίστοιχη σήμανση μπορεί να είναι διαφορετική για ορισμένα τμήματα ή σκηνές των προγραμμάτων αυτών. Εκτός από την εμφάνιση του οπτικού συμβόλου ο παρουσιαστής των εκπομπών οφείλει να ενημερώνει το κοινό τουλάχιστον τρία λεπτά (3') πριν από τη μετάδοση τμημάτων ή σκηνών της εκπομπής που αντιστοιχούν στις κατηγορίες προγράμματος κατάλληλων για παιδιά άνω των 12, 16 και 18 ετών. Η υποχρεωτική σήμανση δε θα ισχύει για δελτία ειδήσεων, όμως είναι υποχρεωτική προειδοποίηση. 

Επίσης σε κάθε τηλεοπτικό σταθμό θα υπάρχει πενταμελή εστωτερική επιτροπή αξιολόγησης επιφορτισμένη με την κατάταξη των προγραμμάτων στις κατηγορίες. .

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 30 Απριλίου 2019.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια