Σενάριο του Μπρους Λι που είχε απορριφθεί έγινε τηλεοπτική σειρά

0

Ακόμη και στις εποχές της μεγάλης του δόξας, ο Μπρους Λι είχε ακούσει «όχι» από κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, με αποτέλεσμα μία τηλεοπτική σειρά σε δικό του σενάριο να μη φτάσει ποτέ στους θεατές, μόνο και μόνο εξαιτίας της κινεζικής καταγωγής του. 

Ο λόγος για την τηλεοπτική σειρά "Warrior", το σενάριο της οποίας το είχε γράψει ο θρύλος των πολεμικών τεχνών και αφορούσε τόσο αυτό που γνώριζε καλά, όσο και το θέμα της μετανάστευσης και του ρατσισμού εναντίον του κινεζικού πληθυσμού στο αμερικανικό έδαφος. 

«Ο πατέρας μου θα ενθουσιαζόταν αν μάθαινε ότι αυτό που δεν του επέτρεψαν τότε, συμβαίνει τώρα», εξηγεί η κόρη του Σάνον Λι, η οποία λέει ότι όταν είχε προτείνει το σενάριο στη Warner η απάντηση ήταν αρνητική. 

Σενάριο του Μπρους Λι που είχε απορριφθεί έγινε τηλεοπτική σειρά Facebook Twitter
 

«Του είχαν πει ότι δεν θα μπορούσε να πρωταγωνιστήσει στη σειρά γιατί το αμερικανικό τηλεοπτικό κοινό δεν συμπαθούσε τους Κινέζους ηθοποιούς και θα ήταν σίγουρη η αποτυχία», τονίζει. Ωστόσο, η Cinemax πριν από λίγο καιρό ενδιαφέρθηκε γι' αυτό το ξεχασμένο στα συρτάρια σενάριο, εκφράζοντας μάλιστα την πρόθεση να το υλοποιήσει ακριβώς όπως το είχε φανταστεί ο Μπρους Λι. 

Οι παραγωγοί της σειράς Τζάστιν Λι και Τζόναθαν Τρόπερ δηλώνουν ότι πέρα από μία σειρά δράσης, πρόκειται για μία διεισδυτική ματιά του πατέρα του καράτε «στην εμπειρία της μετανάστευσης και στον συστημικό ρατσισμό της Αμερικής απέναντι τους. Αυτό που συνέβαινε το 1878, συνέβαινε και το 1978 και συμβαίνει και το 2019», λένε πραγματικά ενθουσιασμένοι από το εύστοχο και διαχρονικό σενάριο του αστέρα των πολεμικών τεχνών. 

Η σειρά κάνει πρεμιέρα σήμερα. 

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM