ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

O βρετανικός Capital FM έρχεται στο ελληνικό ραδιόφωνο

O βρετανικός Capital FM έρχεται στο ελληνικό ραδιόφωνο Facebook Twitter
Συνέντευξη του Ed Sheeran στον σταθμό
0

Ο Capital FM, ένας από τους πιο εμπορικούς και δημοφιλείς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Βρετανίας, έρχεται στην Ελλάδα. 

Ο ραδιοφωνικός όμιλος MMS Group του Χάρη Πολίτη κατοχύρωσε αυτές τις μέρες νομικά το όνομα και το λογότυπο του μεγαλύτερου νεανικού ραδιοφωνικού σταθμού της Μεγάλης Βρετανίας.  

Σύμφωνα με το e-tetradio, η MMS Group τον περασμένο Οκτώβριο «κυνήγησε» την περίπτωση του VFM 88.3, κάνοντας δικό της το όνομα και το λογότυπό του.

Τον ίδιο μήνα, και μάλιστα την ημέρα του πλειστηριασμού του ραδιοσταθμού, έκανε κάτι αντίστοιχο και με τον Capital FM με την αίτησή του να γίνεται δεκτή από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου την περασμένη Πέμπτη.

Για τα ελληνικά δεδομένα είναι σπάνιο ένας διεθνής ραδιοφωνικός σταθμός να κάνει την εμφάνιση του στα εγχώρια FM. Η τελευταία φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν το 2011 με τον Γαλλικό NRJ που ακούγαμε για μια σεζόν στους στους 88.6 στην Αθήνα και τους 98.0 στη Θεσσαλονίκη.

Ο Capital FM ξεκίνησε να εκπέμπει σαν ένας ανεξάρτητος σταθμός στη Βρετανία στις αρχές της δεκαετίας του '70. Τη δεκαετία του 90 έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς ομίλους της Γηραιάς Αλβιόνας με 14 υποσταθμούς σε τοπικό επίπεδο.

Κάθε εβδομάδα οι ακροατές τους αγγίζουν τα 7,4 εκατομμύρια και οι ηλικίες του κυμαίνονται μεταξύ 15 και 34 ετών. 

To πρόγραμμα του Capital FM έχει αυστηρό playlist με σπάνιες αλλαγές ανά βδομάδα. Περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες επιτυχίες των τελευταίων δύο χρόνων. Αντίθετα με το BBC Radio 1 δεν παίζει ροκ, κλασικά χιτ η εναλλακτική μουσική.

TV & Media
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM