Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα δηλώνει ενθουσιασμένη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα δηλώνει ενθουσιασμένη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα Facebook Twitter
1

Ενθουσιασμένη λέει πως είναι η Κατερίνα Ντούσκα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Eurovision 2019 ενώ η ερμηνεύτρια δηλώνει πως νιώθει τιμή που επιλέχθηκε αυτή για να διαγωνιστεί φέτος στην διοργάνωση του Τελ Αβίβ.

Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε πως η Κατερίνα Ντούσκα θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, μέσω της συμμετοχής της ΕΡΤ, στη φετινή 64η διοργάνωση του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου 2019 στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Η Κατερίνα Ντούσκα μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από την κρατική τηλεόραση εξέφρασε τη χαρά της για την επιλογή της και μίλησε για το τραγούδι με το οποίο θα διαγωνιστεί στην Eurovision.

 

«Ήταν μία καθόλου αναμενόμενη πρόταση νομίζω, αλλά ήρθε από μία ομάδα πολύ αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι έχουν όλοι μια σφαιρική γνώση της μουσικής σήμερα και είχαν το όραμα να κάνουν κάτι το διαφορετικό, και είναι ένας διαγωνισμός εξάλλου που αγκαλιάζει κάθε είδος μουσικής από τον κάθε χώρο. Οπότε για μένα ήταν πολύ μεγάλη τιμή προφανώς και πολύ σημαντικό το ότι μου πρότειναν να πω κι ένα δικό μου τραγούδι, αυτό μου έδειξε μια μεγάλη εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου», ανέφερε η Κατερίνα Ντούσκα η οποία μίλησε απο ότο στούντιο στο Λονδίνο

Για το τραγούδι αποκάλυψε ότι έχει γράψει η ίδια τη μουσική και τους στίχους, που είναι αγγλικοί, και αυτήν την περίοδο βρίσκεται στο Λονδίνο όπου εργάζεται για την παραγωγή και την ηχογράφηση του τραγουδιού.

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα δηλώνει ενθουσιασμένη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα Facebook Twitter

Όταν τη ρώτησαν αν παρακολουθούσε την Eurovision και αν την ενδιέφερε ο θεσμός, απάντησε: «Ναι, παρακολουθούσα όπως όλος ο κόσμος, σίγουρα είχα επαφή με τον διαγωνισμό, νομίζω ότι δεν υπάρχει κανείς που δεν έχει. Δεν είναι κάτι που το είχα σκεφτεί ιδιαίτερα, η αλήθεια είναι, αλλά είναι μία τεράστια πλατφόρμα που δεν αποκλείει, δεν κατακρίνει κανέναν και μου αρέσει πολύ το πόσο αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα, είναι ένας απρόβλεπτος διαγωνισμός, δεν ξέρεις πραγματικά ποτέ τι θα δεις και πώς θα καταλήξει το καθετί, οπότε για μένα αυτό όλο είναι πολύ συναρπαστικό αυτή τη στιγμή».

Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την επιλογή της Κατερίνας Ντούσκα

Η Ομάδα Εργασίας της ΕΡΤ λαμβάνοντας υπ' όψιν την ιστορία της Eurovision και της συμμετοχής της ΕΡΤ σ' αυτήν, όπως και τον διεθνή χαρακτήρα του μουσικού αυτού τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού διαγωνισμού υψηλών προδιαγραφών και ανταγωνισμού, γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της Κατερίνας Ντούσκα.

Η Ομάδα Εργασίας θεωρεί ότι η Κατερίνα Ντούσκα είναι ερμηνεύτρια με ιδιαίτερο ηχόχρωμα, το οποίο αναδεικνύεται από τις συνθέσεις και τους στίχους που η ίδια υπογράφει.

Εκπροσωπεί επίσης, ένα σύγχρονο μουσικό ρεύμα που δεν αναπαράγει βιομηχανικά στερεότυπα. Αντίθετα, αφομοιώνει με προσωπικό τρόπο τις επιδράσεις των διαφορετικών κοινωνιών στις οποίες μεγάλωσε και διακρίνεται.

Τις βραδιές των δύο ημιτελικών και του τελικού της Eurovision 2019, θα περιγράψουν για την ΕΡΤ η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Η Ελληνοκαναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα, ζει μόνιμα στην Αθήνα.

Το album της "Embodiment" κυκλοφόρησε το 2016 από τη Minos EMI / Universal, και το 2018 το single της 'Fire Away' επιλέχθηκε για να ντύσει μουσικά επιτυχημένη καμπάνια.

Eurovision 2019: Η Κατερίνα Ντούσκα δηλώνει ενθουσιασμένη που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα Facebook Twitter

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Η Kατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της "One in a Million" και τη διασκευή της στο "Do I Wanna Know" των Arctic Monkeys η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ "Give a home" του Sofarsound's /Amnesty International, όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο.

Ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI / Universal Music Group.

TV & Media
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια