Πώς κάνεις ένα μωρό να κλάψει στα γυρίσματα μιας σειράς ή ταινίας;

0

Όλοι γνωρίζουν ότι τα γυρίσματα κάποιας τηλεοπτικής σειράς ή ταινίας στην οποία πρωταγωνιστούν ή συμμετέχουν πολύ μικρά παιδιά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου. Πόσω μάλλον, όταν πρωταγωνιστούν μωρά: που πρέπει να κλάψουν, να γελάσουν ή να σωπάσουν σε συγκεκριμένα σημεία του γυρίσματος. 

Και μιλώντας για κλάμα, αλήθεια, πώς μπορείς να κάνεις ένα μωρό να κλάψει, αν υποθέσουμε ότι αντέχει η ψυχή κάποιου να κάνει κάτι τέτοιο και μάλιστα σε επαγγελματική βάση; Η Elaine Hall κάνει αυτή τη δουλειά εδώ και χρόνια και έχει κάνει μωρά να κλάψουν σε αρκετές ταινίες.

Είναι, λοιπόν, η πλέον αρμόδια για να αποκαλύψει πώς μπορεί να συμβεί αυτό με σωστό τρόπο και χωρίς να ταλαιπωρηθεί το μωρό, σωματικά ή ψυχικά. 

«Κατ' αρχάς, επειδή βάσει της νομοθεσίας και των διατάξεων των Αμερικανών ηθοποιών τα παιδιά πρέπει να εργάζονται μόνο 4 ώρες τη μέρα, συνήθως για τους παιδικούς ή βρεφικούς ρόλους επιλέγονται δίδυμα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί, αλλά και για να 'χει ο σκηνοθέτης ένα κανονικό 8ωρο μπροστά του για να δουλέψει με το μωρό ή το παιδί», λέει. 

Ναι, αλλά πώς το κάνεις να κλάψει; «Ένας αθώος τρόπος για να κλάψει ένα παιδάκι, είναι να σταθείς απέναντί του και ν' αρχίσεις να κλαις και εσύ. Τόσο τα μωρά όσο και τα παιδιά, όταν ακούν ένα άλλο μωρό ή παιδί να κλαίει, ενστικτωδώς βάζουν κι εκείνα τα κλάματα», εξηγεί, ωστόσο αποκαλύπτει ότι, δυστυχώς, στο Χόλιγουντ χρησιμοποιούνται κι άλλες τεχνικές, καθόλου κατάλληλες για μικρά παιδιά. 

Μία από αυτές είναι να αγριοκοιτάζεις το παιδί ή να το εκθέτεις σε τρομακτικές για την ηλικία του εικόνες. Σε κάθε περίπτωση αυτές είναι μέθοδοι που εξαγριώνουν το φιλοθεάμον κοινό γι' αυτό και τα τελευταία χρόνια όλο και λιγότερα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά στούντιο τις προτιμούν. 

Πώς, όμως, σταματάς το κλάμα του μωρού; Η Hall λέει ότι αρκεί να το κρατήσεις αγκαλιά, να αισθάνεσαι ζεστασιά και να εκπέμπεις ασφάλεια και όλα καλά... Ας ελπίσουμε ότι έχει δίκιο.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM