Εισαγγελική έρευνα για τις «απειλές» Τσουκαλά στον διαιτητή Τζήλο

Εισαγγελική έρευνα για τις «απειλές» Τσουκαλά στον διαιτητή Τζήλο Facebook Twitter
0

Σε εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τα σχόλια του τηλεοπτικού παρουσιαστή Τάκη Τσουκαλά στην εκπομπή «Άντε γεια», αναφορικά με τον διαιτητή Θανάση Τζήλο.

Λίγες ήμερες πριν τον ξυλοδαρμό του Έλληνα ρέφερι έξω από το σπίτι του στη Λάρισα, και συγκεκριμένα στις 10 Δεκεμβρίου, ο Τάκης Τσουκαλάς και ο συμπαρουσιαστής της εκπομπής, Άκης Βαρδαλάκης, σχολίαζαν την ισοπαλία του Ολυμπιακού με την Ξάνθη (1-1). 

Μεταξύ άλλων, οι δυο παρουσιαστές και οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού είχαν αναφέρει για τους διαιτητές της αναμέτρησης: «Να προσέχετε με το μηχανάκι εκεί που κυκλοφορείτε. Είναι 6 εκατομμύρία κατάρες, τις δικαιούστε όλοι. Άμα η κατάρα έχει βάση, να προσέχετε. Ο Θεός είναι μεγάλος και η ζωή είναι μικρή. Μη μικρύνει κι άλλο».

Ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Απόστολος Γραμμένος ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης του αθλητικού νόμου, 2725/99 που προβλέπει ποινικές κυρώσεις για το αδίκημα της πρόκλησης αθλητικής βίας.

Ο εισαγγελέας εξετάζει αν τα όσα ανέφεραν οι παρουσιαστές, έχουν την οποιαδήποτε σύνδεση με τη μαφιόζικη επίθεση στον διαιτητή.

Εν τω μεταξύ, το ΕΣΡ αποφάσισε την αναστολή της μετάδοσης του τηλεοπτικού προγράμματος του καναλιού Epsilon, για ρατσιστικό σχόλιο του Τάκη Τσουκαλά σε εκπομπή του καναλιού. Ο Τσουκαλάς είχε αποκαλέσει «πίθηκο» τον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Σύμφωνα με την κάρτα που μεταδίδει σήμερα το κανάλι: «Στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΕ CHANNEL έχει επιβληθεί η διοικητική κύρωση της αναστολής της μετάδοσης του τηλεοπτικού του προγράμματος με την 155/2018 απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης / Ξανά μαζί σας από αύριο Παρασκευή».

Εκτός από τη διακοπή μετάδοσης προγράμματος για μία ημέρα, το ΕΣΡ επέβαλλε και πρόστιμο συνολικού ύψους 30.000 ευρώ στο κανάλι.

Τα 15.000 ευρώ αφορούν στο ρατσιστικό σχόλιο και τα υπόλοιπα 15.000€ επιβλήθηκαν για προσβολή προσωπικότητας.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ