«Τα Φιλαράκια» βγάζουν ακόμη ένα εξωφρενικό χρηματικό ποσό κι αυτή τη χρονιά

«Τα Φιλαράκια» βγάζουν ακόμη ένα εξωφρενικό χρηματικό ποσό κι αυτή τη χρονιά Facebook Twitter
0

Το τελευταίο επεισόδιο από «Τα Φιλαράκια» προβλήθηκε το 2004 αλλά η τηλεοπτική σειρά παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής παγκοσμίως με τους πρωταγωνιστές να κερδίζουν ακόμη εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. 

Αυτό υποστηρίζει ο Ted Sarandos, διευθυντής περιεχομένου στο Netflix, που τελικά έδωσε περίπου 80-100 εκατ. δολάρια για να διατηρήσει τα δικαιώματα προβολής της σειράς. 

Το πρώτο επεισόδιο βγήκε στον αέρα στις 22 Σεπτεμβρίου 1994 και το είδαν περίπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι. Αρχικά οι δημιουργοί είχαν ονομάσει την σειρά «Insomnia Cafe». Ο τίτλος άλλαξε σε «Six of One», μετά «Friends Like Us» και τελικά κατέληξε στο γνωστό σε όλους, «Friends».

Κάθε μέλος του καστ πληρωνόταν 22.500 δολάρια ανά επεισόδιο την πρώτη σεζόν, ποσό που ωστόσο άρχισε να αυξάνεται αισθητά ενώ προχωρούσε η σειρά και γινόταν ολοένα και πιο δημοφιλής με τα χρόνια, με εξαίρεση μια μικρή πτώση στην τηλεθέαση στις σεζόν 5 έως 7.  

Στην διάρκεια των 236 επεισοδίων, το σόου, το καστ και οι υπόλοιποι συντελεστές βρέθηκαν υποψήφιοι για διάφορα βραβεία, κερδίζοντας αρκετά από αυτά, ανάμεσά τους 62 υποψηφιότητες στα Emmy με 6 νίκες και 10 υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες με μια νίκη.

Το 2002, στο τέλος της όγδοης σεζόν, οι έξι βασικοί πρωταγωνιστές διεκδίκησαν μισθό 1 εκατ. δολαρίων ανά επεισόδιο για την επόμενη σεζόν. Τότε αυτή ήταν η μεγαλύτερη οικονομική συμφωνία που είχε γίνει ποτέ για 30λεπτο τηλεοπτικό σόου. Επίσης από την έκτη σεζόν κι έπειτα, όλοι τους είχαν αρχίσει να παίρνουν μερίδιο από τα κέρδη της σειράς. 

Σήμερα οι Τζένιφερ Άνιστον, Κόρτνεϊ Κοξ, Λίζα Κούντροου, Ματ Λε Μπλανκ, Μάθιου Πέρι και Ντέιβιντ Σουίμερ παίρνουν κάθε χρόνο ποσοστό 2% από τα έσοδα της σειράς, ήτοι 20 εκατ. δολάρια, καθώς τα ετήσια έσοδα της Warner Bros από «Τα φιλαράκια» φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια. 

Με πληροφορίες από marketplace και uproxx

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM