Ακριβοπούλου σε Μητροπολίτες: Συγγνώμη που σας είπα χρυσαυγίτες, είχα πυρετό

Ακριβοπούλου σε Μητροπολίτες: Συγγνώμη που σας είπα χρυσαυγίτες, είχα πυρετό Facebook Twitter
13

Η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ και Μεσσηνίας Χρυσόστομο για όσα ανέφερε στη χτεσινή εκπομπή της ΕΡΤ, «Δεύτερη Ματιά», όπου τους χαρακτήρισε ακροδεξιούς.

Τα σχόλιά της προκάλεσαν την οργή των δύο ιεραρχών, που θεωρούν πως η δημοσιογράφος τους συκοφάντησε ταυτίζοντας τις απόψεις τους με την Χρυσή Αυγή, ενώ αμφότεροι ανακοίνωσαν την πρόθεση τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. 

Μετά τις αντιδράσεις η Κατερίνα Ακριβοπούλου επανήλθε στο ζήτημα και στην έναρξη της σημερινής της εκπομπής είπε μεταξύ άλλων: «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τους Μητροπολίτες Μεσσηνίας, Χρυσόστομο και Πειραιώς Σεραφείμ διότι χθες όχι απλώς τους αδίκησα αλλά τους κατηγόρησα αδίκως ότι ταυτίζονται με τον χρυσαυγιτισμό, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Έχουν δίκιο που διαμαρτύρονται, έχουν δίκιο που ένας εκ των δυο, ο κ. Σεραφείμ, απειλεί και με ένδικα μέσα. [...] Ζητώ δημόσια συγγνώμη και όχι επειδή έχουν βγάλει οι ίδιοι ανακοινώσεις. Ήταν ένα λάθος που το συνειδητοποίησα μετά το τέλος της εκπομπής. Αλλιώς τους είχα στο μυαλό μου. Ήθελα να επισημάνω ότι είναι από τους ελάχιστους Μητροπολίτες που έχουν πάρει ανοικτά θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής και έχουν δεχθεί επιθέσεις από άλλους Μητροπολίτες. Τον Αμβρόσιο, τον Αιγιαλείας και Καλαβρύτων είχα στο μυαλό μου, ο οποίος υπήρξε Ταγματάρχης της Χωροφυλακής επί χούντας».


Για να καταλήξει: «Και ήταν και μια δύσκολη μέρα η χτεσινή διότι ήμασταν και οι τρεις με πυρετό... Νομίζω και ελπίζω τα πράγματα να έχουν διευκρινιστεί πλήρως, το όφειλα αυτό, διότι είναι πολύ άσχημο πράγμα να κατηγορείς αδίκως ανθρώπους, κυρίως για θέματα για τα οποία έχουν ακριβώς την αντίθετη στάση»

Δείτε το βίντεο: 

 
TV & Media
13

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
"Ο Μιχαλολιάκος «καρφώνει» τον Πειραιώς για τη Χρυσή Αυγή"(...)Λησμονούν ότι έλεγαν (ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΡΤΥΡΩΝ) ότι η Χρυσή Αυγή είναι η ελπίδα του Έθνους και ότι είναι ψηφοφόροι ως δημότες Αθηναίων του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για τον Δήμο Αθηναίων Ν. Μιχαλολιάκου.https://www.google.gr/amp/www.documentonews.gr/amp/article/o-mixaloliakos-karfwnei-ton-peiraiws-gia-th-xrysh-aygh+"Ένα διαζύγιο που πονά: Πειραιώς Σεραφείμ και Χρυσή ΑυγήΕπίθεση Πειραιώς Σεραφείμ στην Χ.Α, απάντηση Χ.Α.: «Είναι Σιωνιστής»"«Απεταξάμην» την Χρυσή Αυγή λόγω του παγανιστικού χαρακτήρα της, δηλώνει ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ (μετά από τις επισκέψεις του Μιχαλολιάκου στο γραφείο του, τις κοινές καταγγελίες με βουλευτές της Χ.Α. στα αστυνομικά τμήματα και λοιπά και λοιπά). Με εκτενή επιστολή εξηγεί τον παγανιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης και την απορρίπτει, ενώ στην απάντησή της η Χρυσή Αυγή τον κατηγορεί ως ενεργούμενο του διεθνούς σιωνισμού!(...)Έτσι, λοιπόν, κατάπληξη μας έκανε η προσχώρηση στην ομάδα των κατηγόρων μας και ενός Μητροπολίτη, ο οποίος υποτίθεται ότι ήταν φίλος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! http://www.antinews.gr/action.read/Πολιτική/Ένα-διαζύγιο-που-πονά-Πειραιώς-Σεραφείμ-και-Χρυσή-Αυγή/2.14904+Βλ. Κριτική και αμφιλεγόμενες δηλώσεις από https://el.m.wikipedia.org/wiki/Μητροπολίτης_Πειραιώς_Σεραφείμ_Μεντζελόπουλος+Οι 15 ενοχλητικότερες στιγμές της καριέρας του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμhttps://mikropragmata.lifo.gr/featured/oi-15-enochlitikoteres-stigmes-tis-karieras-tou-mitropoliti-peiraios-serafeim/Μ' αρέσει που θίχθηκε. Πφ!
Για την Ακριβοπούλου και την σοβαρότητα/αξιοπιστία της ίδιας και της Δημόσιας ΕΡΤ, ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ. Αυτή είναι το θέμα μας και όχι ο Σεραφείμ - άσχετα αν οι περισσότεροι φαντάζομαι συμφωνούν.
Μην σκούζεις χρυσέ μου, ακούμε.Αυτή είναι το θέμα σου, σύμφωνα με την άποψή σου, καλώς. Εμένα με ενδιαφέρει και ο "θιγμένος. Πφ". Μου επιτρέπεις; ω! ευχαριστώ πολύ!Επίσης όταν σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση εντελώς, η ακριβοπούλου έβοσκε ακόμη στο σκάι, που και αυτό -αν δεν με απαπά η μνήμη μου- ήταν ένας βράχος αμεροληψίας.
βλαχακι 19:00'Σου επιτρέπω, ώ χρυσό μου, παρακαλώ εγώ εσάς.Μόνο που το θέμα είναι του άρθρου (με τίτλο "ναααααα"), όχι δικό μου και σύμφωνα με την άποψή μου.Και αυτό το συμμερίζονται και όλοι οι υπόλοιποι έξι σχολιαστές, χρυσό μου.
Και συ, τι το παίζεις βρε; Ο βοσκός με τη φλογέρα που βάζεις τάξη εις τους σχολιαστάς; Για χαλάρωσε λίγο.Ασχολήσου, άνθρωπέ μου με την Ακριβοπούλου, ποιός σε εμποδίζει; Και άσε με να ασχοληθώ με τον Σεραφείμ ..ηπου μου τον έβγαλες "εκτός θέματος" δήθεν τάχα μου, λες και ομιλώ για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στους παγετώνες της Παταγωνίας. Έλα, αρκετα.
Αυτή η κυρία πρέπει να προσέξει την υγεία της. Επί τρία τουλάχιστον χρόνια, έχει κάθε μέρα πυρετό. Εύχομαι να μη γεννήθηκε με πυρετό γιατί τότε είναι σοβαρό το θέμα.
Προτείνω η ΕΡΤ να βγάζει δελτίο Τύπου όταν έχει πυρετό η κ. Ακριβοπούλου.Οπότε να αμολάει ό, τι της κατεβαίνει - σαν τον Τσουκαλά ένα πράγμα - και εμείς να την συγχωρούμε και να της στέλνουμε και ασπιρίνες.Βέβαια, να της πούνε να μην κάνει εκπομπή όταν έχει πυρετό, το βρίσκω κομμάτι δύσκολο.Ποιος θα την αναπληρώσει αν καλή ώρα χρειαστεί, έ ;... Μετά την πλάκα, ας ξέρουν οι υπεύθυνοι πολιτικοί και διοικητικοί προϊστάμενοι, ότι αυτά καθορίζουν το κύρος της ΕΡΤ και το δικό τους.
Πάντως, η σοβαρότητα και εγκυρότητα των ΜΜΕ - και δη του κρατικού, που ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ -, δεν πρέπει να εξαρτάται από το θέμα και το αν βολεύει ή όχι την εκάστοτε κυβέρνηση.Το να χαρακτηρίζεις χωρίς έλεγχο κάποιον Χρυσαυγίτη -επειδή αυτό πουλάει πολιτικά και συμφέρει στην κυβέρνηση - σε μετατάσσει απο δημοσιογράφο σε υπάλληλο του Τζανακόπουλου και του Παππά. Και την ΕΡΤ από Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε υποκατάστημα του συμπολιτευόμενου Τύπου - ανέκαθεν φυσικά, πάντα υπήρχαν αυτά. Ενώ, αν υπήρχε προσωπική επαγγελματική αξιοπρέπεια και σοβαρότητα της Ακριβοπούλου, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί και όχι να λέει τις βλακείες για πυρετό. Αυτό είναι το δεύτερο ατόπημά της γιατί μας δουλεύει όλους.
Όταν σου αρέσουν οι μαγκιές, αλλά σε τρομάζουν οι μηνύσεις και έχεις τη συναισθηματική ωριμότητα του 8χρονου: "Συγνώμη κυρία, είχα πυρετό και δεν ήξερα τι έλεγα. Επίσης, μου έφαγε ο σκύλος τις σημειώσεις που είχα κάνει για τους μητροπολίτες".