«Σκοτώστε τους βίγκαν» - Σάλος και παραιτήσεις σε περιοδικό με συνταγές

«Σκοτώστε τους βίγκαν» - Σάλος και παραιτήσεις σε περιοδικό με συνταγές Facebook Twitter
2

Τα χλευαστικά σχόλια που έκανε ο εκδότης του περιοδικού Waitrose Food για συγγραφή ενός άρθρου με θέμα «Σκοτώστε τους βίγκαν» προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις και σήμερα ο William Sitwell γνωστοποίησε την παραίτησή του. 

Ο γνωστός εκδότης, που βρίσκεται στο τιμόνι του περιοδικού τα τελευταία 20 χρόνια, έκανε το σχόλιο απαντώντας στην Selene Nelson, αρθρογράφου που στηρίζει την βίγκαν διατροφή, η οποία του έστειλε ένα e-mail με προτάσεις για μια σειρά τέτοιου είδους συνταγών. 

Στην απάντησή του προς την Nelson, που έγινε viral όταν εκείνη δημοσίευσε ένα screenshot στο Twitter, ο William Sitwell έγραψε: «Γεια Selene. Ευχαριστώ για αυτό. Τι θα έλεγες για μια σειρά πάνω στο σκοτώστε του βίγκαν, τον καθέναν ξεχωριστά. Τρόπους για να τους παγιδεύσουμε; Πώς να τους ανακρίνουμε σωστά; Να αποκαλύψουμε την υποκρισία τους; Να τους ταΐσουμε κρέας με το ζόρι; Να τους αναγκάσουμε να φάνε μπριζόλα και να πιουν κόκκινο κρασί;».

Η Nelson, που έχει γράψει άρθρα για τα HuffPost και Town & Country, δήλωσε σοκαρισμένη από την στάση του Sitwell απέναντι στου βίγκαν. 

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι παρόμοιο. Έχω γράψει για πολλά θέματα που διχάζουν, από υποθέσεις δολοφονίας μέχρι ενδοοικογενειακή βία, αλλά ποτέ δεν έχω πάρει τέτοια απάντηση σε κανένα από τα άρθρα μου. Κι είναι ο εκδότης. Εκπροσωπεί το Waitrose και λέει σκοτώστε έναν- έναν τους βίγκαν; Δεν του έλεγα να γίνει βίγκαν, ή να μην τρώει κρέας ή πως είναι λάθος, απλώς πρότεινα να συμπεριλάβει μερικές συνταγές περισσότερο βασισμένες στην χορτοφαγική διατροφή», λέει η Nelson. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Man it was cold this weekend... Cold enough to wear my "EATING ANIMALS IS WEIRD" hat! Now I just need to find a matching scarf and my just-walking-to-the-shops-but-trying-to-get-people-thinking vegan activism is complete ? ? ❤ ? ? ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Selene Ⓥ Food/Travel Writer ? (@_forkontheroad_) στις


Όταν ήρθε στη δημοσιότητα το e-mail, ο Sitwell εξέδωσε ανακοίνωση. «Αγαπώ και σέβομαι τους ανθρώπους με κάθε όρεξη είτε είναι βίγκαν, vegetarian ή κρεατοφάγοι, κάτι που θα αποδείξω τις επόμενες εβδομάδες μέσα από τα άρθρα μου. Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη αν προσέβαλα ή αναστάτωσα κάποιον». 

Μετά τον σάλο, σήμερα μια ανακοίνωση στο σάιτ του περιοδικού επιβεβαιώνει πως ο Sitwell αποχώρησε από τον ρόλο του εκδότη. «Στον απόηχο των πρόσφατων σχολίων του, η John Brown Media θεώρησε πως αυτή είναι η σωστή κίνηση. Είχαμε μια σχέση με τον William για περισσότερα από 20 χρόνια και είμαστε ευγνώμονες για την συνεισφορά του στην επιχείρησή μας όλο αυτό διάστημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.  

TV & Media
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτό που ίσως να ήθελε να πει ο εκδότης (και το εξέφρασε κάπως άκομψα) είναι η γελοιότητα που περιβάλλει συνήθως την βίγκαν αρθρογραφία: Οι τίτλοι που παρέθεσε και θεωρήθηκαν απαράδεκτοι είναι ΑΚΡΙΒΏΣ αυτά που λέγονται απο τους βίγκαν για τους παμφάγους, η θεματολογία πολλών άρθρων, βίντεο και συζητήσεων στις ομάδες τους στο facebook ή άλλα forums. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτές οι πεποιθήσεις εκφράζονται από την αντίστροφη... Το όλο σκηνικό είναι τουλάχιστον υποκριτικό.