Ο Καψώχας παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ και την χαρακτηρίζει «αριστεροδεξιό παρεάκι»

Ο Καψώχας παραδίδει την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ και την χαρακτηρίζει «αριστεροδεξιό παρεάκι» Facebook Twitter
4

Ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας απαντά, με μία ανάρτησή του στο Facebook, στον σάλο που προκάλεσε το σχόλιό του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος της ενημερωτικής εκπομπής «Δεύτερη Ματιά», στην ΕΡΤ, αναφερόμενος στην ομιλία του προέδρου της ΝΔ στη ΔΕΘ, έκανε το εξής σχόλιο:

«Πιστεύω ότι η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. [...] Ήταν στιγμές που νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούντσιο, ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».

Νωρίτερα σήμερα, η ΕΣΗΕΑ καταδίκασε με ανακοίνωσή της το χθεσινό σχόλιο του κ. Καψώχα και έκανε γνωστό πως η υπόθεση διαβιβάζεται προς διερεύνηση στα αρμόδια όργανα της. Παράλληλα, η ΝΔ προέβη σε εμπάργκο όλων των εκπομπών του κρατικού καναλιού.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο δημοσιογράφος χαρακτηρίζει «αριστεροδεξιό συνδικαλιστικό φορέα» την ΕΣΗΕΑ, ενώ σημειώνει πως παραδίδει την ταυτότητα μέλους.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της "αριστείας" για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της "προωθημένης" αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης.


Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους.

Όσο για το παρεάκι του αριστεροδεξιού συνδικαλιστικού φορέα, της ΕΣΗΕΑ, θα ήθελα να τους ευχαριστήσω για τη νέα αντίληψη που προωθούν σχετικά με την ελευθερία στη διατύπωση του γραπτού και προφορικού λόγου. Είναι προφανές ότι αντί να εγκαλείται η "εξουσία" για τις απειλές και τον εκφοβισμό στην εκφορά διαφορετικής άποψης και ερμηνείας, λοιδορείται ο δημοσιογράφος και νομιμοποιείται η φίμωση της κριτικής παρέμβασης.


Όπως έχει πει και ο μεγάλος Όργουελ "Δημοσιογραφία θα πει να δημοσιεύεις όσα ενοχλούν τους άλλους και δεν θέλουν να μαθευτούν. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις", ή πολιτική σπέκουλα, θα έλεγα εγώ.


Ως τελευταίο, θα έλεγα στους εκλεκτούς συναδέλφους της διοίκησης, να μην μπουν στον κόπο να με καλέσουν στα πειθαρχικά όργανα της Ένωσης. Τους τα χαρίζω, όπως επίσης τους παραδίδω και την ταυτότητα μέλους της ΕΣΗΕΑ».

TV & Media
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ο φίλτατος "δημοσιογράφος" θα πρέπει μάλλον να ξαναμάθει την γλώσσα. Άλλο σημαίνει να δημοσιεύσεις αυτά που ενοχλούν τους άλλους και άλλο το να σχολιάζω και να ερμηνεύω σύμφωνα με την προσωπική μου άποψη ότι δεν μου αρέσει. Επίσης στην πρώτη περίπτωση αναφέρεται σε αδιάσειστα στοιχεία που αποκρύπτονται και την δημοσίευση πράξανε στο παρελθόν ηρωικοί δημοσιογράφοι στην Αμερική που τον ενοχλεί. Συνήθως δεν το κάνουνε άναδροι δημόσιοι υπάλληλοι συνδικαλιστές βολεμένοι αφρομεσογειακών δημοκρατιών τύπου Ελλάδας. Η ρήση που παραθέτει για να δικαιολογήσει την ταχαμου άμεμπτη ηθική του αναφέρεται αλλού και όχι σε προσωπικές εμμονικές αντιπαλότητες. Δεν έφυγες. Σε διώχνουμε. Χωνωψέ το.
Στο καλο; Απο την διαφορετικη αποψη και ερμηνεια μεχρι τον Μουσολινι υπαρχει ενα αρκετα μεγαλο λογικο αλμα, αν δεν μπορει να το καταλαβει ή εστω να παραδεχτει την πατατα του, προφανως δεν ειναι αξιος για θεση που κατειχε.Αλλα τι λεω, το κομμα εχει αποδειξει πως κανεις αξιος δεν χανεται...