Και στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών μπήκε το ριάλιτι "Game of Love" που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας, Ηλίας Ζαγοραίος, διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας με διπλή κατεύθυνση, καθώς αναζητά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων του καναλιού.

 

Η έρευνα στρέφεται όμως και κατά των αρμόδιων στελεχών του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης που είναι επιφορτισμένα με την επίβλεψη τηλεοπτικών προγραμμάτων.

 

Λίγο νωρίτερα το ΕΣΡ καλούσε σε ακρόαση τον ΑΝΤ1 σχετικά με την αμφιλεγόμενη εκπομπή, μετά από σωρεία καταγγελιών. 

 

Η ακρόαση ορίστηκε για την επόμενη Τρίτη στις 10.00π.μ.

 

Ο εισαγγελικός λειτουργός, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν από την πλευρά των υπευθύνων του ΑΝΤ1 έχει διαπραχθεί το αδίκημα της παράβασης του νόμου περί ασέμνων.

 

Το αμφιλεγόμενο και προκλητικό πρόγραμμα θα βρεθεί στο μικροσκόπιο των αρχών, αλλά όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ίσως προκύψουν ευθύνες και γα το ΕΣΡ.

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο εισαγγελικός λειτουργός θα πρέπει να ελέγξει και αν στην υπόθεση του επίμαχου παιχνιδιού προκύπτουν στοιχεία σε βάρος των αρμοδίων του ΕΣΡ για το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος .