Οκτώ δημοσιογράφοι νεκροί στη διπλή επίθεση της Καμπούλ

Οκτώ δημοσιογράφοι νεκροί στη διπλή επίθεση της Καμπούλ Facebook Twitter
EPA
0

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διπλή επίθεση που σημειώθηκε σήμερα στην Καμπούλ, μεταξύ των οποίων και οκτώ δημοσιογράφοι που είχαν φτάσει στο σημείο για να καλύψουν την πρώτη έκρηξη, δήλωσαν αξιωματούχοι.

 

Λίγες ώρες αργότερα τουλάχιστον 11 παιδιά που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από μια αυτοκινητοπομπή του ΝΑΤΟ κοντά στο αεροδρόμιο της Κανταχάρ, στο νότιο Αφγανιστάν, σκοτώθηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας.

«Η οχηματοπομπή βρισκόταν στο χωριό Αμπντούλ κοντά στο αεροδρόμιο, όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά που έφερε εναντίον των οχημάτων γύρω από τα οποία είχαν συγκεντρωθεί πολλά παιδιά», εξήγησε.

Προς το παρόν καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή.

Στο μεταξύ η Επιτροπή Ασφάλειας των Αφγανών Δημοσιογράφων ανακοίνωσε ότι οκτώ δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν σήμερα στη διπλή επίθεση στην Καμπούλ. Πρόκειται για τους περισσότερους δημοσιογράφους που έχουν σκοτωθεί σε μία επίθεση στο Αφγανιστάν.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις δύο εκρήξεις στην αφγανική πρωτεύουσα, από τις οποίες σκοτώθηκαν 25 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 49 ακόμη, σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματικό της αστυνομίας της Καμπούλ Χασμάτ Στανακζάι.

Οι δημοσιογράφοι, ανάμεσά τους και μία ανταποκρίτρια, όλοι Αφγανοί πολίτες, σκοτώθηκαν από τη δεύτερη έκρηξη την ώρα που περίμεναν δίπλα στην κορδέλα ασφαλείας που είχε τοποθετήσει η αστυνομία μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο της πρώτης έκρηξης.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε περίπου μισή ώρα μετά την πρώτη.

Επτά από τους δημοσιογράφους εργάζονταν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το AFP ανακοίνωσε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι ο επικεφαλής φωτογράφος του στο Αφγανιστάν, ο Σάχ Μάραϊ, σκοτώθηκε.

Τουλάχιστον πέντε δημοσιογράφοι είναι μεταξύ των τραυματιών, ενώ ένας φωτογράφος του Reuters τραυματίστηκε από θραύσματα.

TV & Media
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM