Κλείνει το MEGA - Οριστική απόφαση του ΕΣΡ

Κλείνει το MEGA - Οριστική απόφαση του ΕΣΡ Facebook Twitter
6

Κλείνει οριστικά τo MEGA όπως όλα δείχνουν καθώς βγήκε η απόφαση του ΕΣΡ.

Πιο συγκεκριμένα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόραση τερματίζει τη λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού MEGA  καθώς αναγνωρίζει ότι ο σταθμός εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017.

«Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης αναγνωρίζει ότι ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» εμπίπτει στη ρύθμιση του άρθρου 28 παρ. 10 του Ν. 4496/2017 και υποχρεώνει τη λειτουργούσα αυτόν εταιρεία με την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ» να τερματίσει τη λειτουργία του», αναφέρει η απόφαση.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, καθώς τρία μέλη του οργάνου είχαν διαφορετική άποψη.


«Ο τηλεοπτικός σταθμός με το διακριτικό τίτλο «MEGA CHANNEL» λειτούργησε επί πολλά έτη με βάση σχετικές διοικητικές πράξεις ως ενημερωτικός σταθμός εθνικής εμβέλειας, δεν έλαβε δε μέρος στη διαδικασία αδειοδότησης τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, που άρχισε με την προκήρυξη 1/2017 του ΕΣΕ (δημοσιευθείσα την 27-11-2017). Ο σταθμός αυτός δεν είχε υποβάλλει δήλωση αλλαγής φυσιογνωμίας του προγράμματός του, είναι δε κοινώς γνωστό (πανελλήνιο πασίδηλο) ότι από το μήνα Σεπτέμβριο του 2016 διέκοψε τη μετάδοση ειδήσεων και ενημερωτικών προγραμμάτων» αναφέρει το σκεπτικό της απόφασης και σημειώνει ότι τα μέλη του ΕΣΡ, κατά πλειοψηφία θεωρούν ότι πρέπει «να αποφασιστεί ο τερματισμός της λειτουργίας του».

Υπενθυμίζεται ότι στο ΕΣΡ είχε κατατεθεί πριν μια εβδομάδα υπόμνημα από τους μετόχους του Mega, προκειμένου να επιτρέψει την μετατροπή του από ενημερωτικό σε θεματικό, ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει σήμα μέχρι και τον πλειοδοτικό διαγωνισμό για τις θεματικές άδειες εθνικής εμβέλειας.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, που περίμεναν στην είσοδο των γραφείων του ΕΣΡ, μόλις άκουσαν την απόφαση.

Την περασμένη Πέμπτη είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ συναντήθηκαν και με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, από τον οποίο ζήτησαν να υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση έτσι ώστε να αποδεσμευθούν χρήματα που είναι δεσμευμένα στις τράπεζες, για να αποπληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι στους τραπεζικούς λογαριασμούς της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ βρίσκονται δεσμευμένα περίπου 55 εκατομμύρια ευρω, από τις διαφημίσεις που προέβαλλε το κανάλι.

Την ίδια στιγμή, ασκήθηκαν πιέσεις από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς που υποστηρίζουν ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σημειώνεται πως ο ΣΚΑΪ είχε καταθέσει επιστολή στο ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, όπου κάνει λόγο για παράνομη λειτουργία του MEGA, καθώς έχει λήξει το τρίμηνο που ορίζει ως προθεσμία ο νόμος για όσους δεν συμμετείχαν στον διαγωνισμό, οπότε και πρέπει να διακοπεί το σήμα τους.

  

TV & Media
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM