Συλλαλητήριο στην τηλεόραση - Τι θα δείξει η ΕΡΤ και τα άλλα κανάλια

Συλλαλητήριο στην τηλεόραση - Τι θα δείξει η ΕΡΤ και τα άλλα κανάλια Facebook Twitter
2

Σε μικρή τροποποίηση του κυριακάτικου προγράμματος της προχώρησε, την τελευταία στιγμή, η ΕΡΤ 2 , ενόψει του προγραμματισμένου συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα, όπου χιλιάδες κόσμου αναμένεται να διαδηλώσουν κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία» από τα Σκόπια.

Συγκεκριμένα, από τις 2 έως και τις 4 το μεσημέρι της Κυριακής, ο Πάνος Χαρίτος θα παρουσιάσει μία έκτακτη, ενημερωτική εκπομπή με διάφορους καλεσμένους, όπως δήλωσε στο LIFO.gr o διευθυντής του γραφείου τύπου της ΕΡΤ, Παναγιώτης Τσολιάς.

«Η ΕΡΤ πάντα καλύπτει τα μεγάλα γεγονότα, όπως τα πολιτικά συλλαλητήρια», πρόσθεσε.

Άλλη πηγή από την ΕΡΤ ωστόσο, διευκρίνισε στο LIFO.gr πως η εκπομπή δεν θα «αναμεταδώσει ακριβώς» το συλλαλητήριο αλλά θα εστιάσει σε συζήτηση με τους καλεσμένους, για το Σκοπιανό.

Για την ώρα πάντως δεν έχει ενημερωθεί επισήμως το πρόγραμμα και όσοι μπαίνουν στην ιστοσελίδα του κρατικού καναλιού διαβάζουν πως στις 2 θα προβληθεί σε επανάληψη ο «Ρομπέν των Δασών: Περιπέτειες στο Σέργουντ».

 

Συλλαλητήριο στην τηλεόραση - Τι θα δείξει η ΕΡΤ και τα άλλα κανάλια Facebook Twitter
Λιγότερο από δύο ημέρες πριν το συλλαλητήριο, το πρόγραμμα της ΕΡΤ2 παραμένει απαράλλαχτο στην επίσημη ιστοσελίδα

Η ΕΡΤ είχε δεχθεί σφοδρή κριτική, πριν δύο εβδομάδες, για την αρχική αναφορά της σε «συμμετοχή δεκάδων πολιτών» στη μαζική συγκέντρωση της συμπρωτεύουσας.

Το δημόσιο κανάλι έκανε τότε λόγο για «ανθρώπινο λάθος», υποστηρίζοντας πως έδωσε στο συλλαλητήριο περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο από τα ιδιωτικά κανάλια.

Ποια ιδιωτικά κανάλια θα καλύψουν το συλλαλητήριο

Τα ιδιωτικά κανάλια που έψεγε η ΕΡΤ, έχουν εδώ και ημέρες αποφασίσει την κάλυψη (ή μη) του συλλαλητηρίου. 

 

Το Star σκοπεύει να τροποποιήσει το πρόγραμμά του και να καλύψει το συλλαλητήριο, τόσο με ζωντανές συνδέσεις εκτός δελτίων, όσο και με αναλύσεις στα δελτία εκείνης της ημέρας, είπε στο LIFO.gr ο διευθυντής σύνταξης Ειδήσεων του καναλιού, Βασίλης Πελέκης.

Παρόμοιος είναι και ο προγραμματισμός στον ΣΚΑΪ που, έχει επιστρατεύσει αρκετά από τα μεγάλα ονόματα της δημοσιογραφικής του ομάδας για να βρίσκονται επί ποδός για σχολιασμό στο στούντιο, την Κυριακή.

Ο Αντ1 δεν έχει ακόμα αποφασίσει τι θα κάνει και κατά πόσο θα τροποποιήσει τελικά το πρόγραμμα του.

Το Βεργίνα TV, ήταν το μόνο κανάλι που κάλυψε χωρίς διακοπή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και αυτό ακριβώς σκοπεύει να κάνει και στην Αθήνα.

Πολυκάμερο βαν του καναλιού θα βρίσκεται στο κέντρο από την έναρξη των προ-συγκεντρώσεων έως και το τέλος του συλλαλητηρίου, στέλνοντας την εικόνα (και) μέσω του δορυφόρου Hellas Sat, διαβεβαιώνουν μιλώντας στο LIFO.gr οι υπεύθυνοι του καναλιού.

TV & Media
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM