Την απόφαση να μη συμμετέχει το Mega στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών έλαβαν τελικά οι μέτοχοι του καναλιού, κρίνοντας το τίμημα υψηλό και προκαλώντας οργή και απογοήτευση στους επί 16 μήνες απλήρωτους από τον σταθμό εργαζόμενους. 

 

Οι τελευταίοι ήλπιζαν στην αίτηση για αδειοδότηση καθώς θα ήταν ένα πρώτο βήμα για να τερματιστεί η εργασιακή αβεβαιότητα που βιώνουν εδώ και περισσότερο από ενάμιση χρόνο και μάλιστα από τη στιγμή που πριν από λίγες εβδομάδες είχαν υπάρξει διαβεβαιώσεις -και πάλι από τους μετόχους- ότι το κανάλι θα υπαγόταν στον πτωχευτικό κώδικα. 

 

Αυτή η εξέλιξη θα επέτρεπε την υποβολή της σχετικής αίτησης αύριο Πέμπτη. Αντί αυτού και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι μέτοχοι του Mega ενημέρωσαν τις τράπεζες ότι δεν σκοπεύουν να διεκδικήσουν μία από τις 7 τηλεοπτικές άδειες, καθώς θεωρούν υψηλότατο το τίμημα των 35 εκ. ευρώ. 

 

Με την απόφαση αυτή, πρακτικά επισημοποιείται η απόφαση των μετόχων να μην προχωρήσουν στην κατάθεση φακέλου στο ΕΣΡ για την διεκδίκηση μίας από τις 7 προκηρυχθείσες τηλεοπτικές άδειες. 

 

Ας σημειωθεί ότι πλέον αναμένεται η αντίδραση των εργαζομένων του καναλιού, οι οποίοι στο σύνολό τους θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν στο πλαίσιο των προηγούμενων συνομιλιών τους με ανθρώπους της διοίκησης και βάσει πληροφοριών ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις.

 

Ένωση Συντακτών: Να αναλάβουν τις ευθύνες τους οι μέτοχοι του MEGA

 

Τους μετόχους του τηλεοπτικού σταθμού MEGA καταγγέλλει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών, οι οποίοι, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ, με επιστολή τους προς τις τράπεζες, φέρονται να δηλώνουν ότι δεν ενδιαφέρονται να διεκδικήσουν κάποια από τις επτά τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας που προκηρύσσονται.

 

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζει ότι «οι εργαζόμενοι του σταθμού παρέμειναν όμηροι για 16 μήνες, έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο προσωπικής αντοχής, μη επιτρέποντας το "κλείσιμο" του σταθμού και την οριστική του απαξίωση. Παράλληλα, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι με παρεμβάσεις τους στήριξαν κάθε προσπάθεια διάσωσης του MEGA προς τις τράπεζες, το ΕΣΡ, τους μετόχους. Μάλιστα, μόλις πριν από 24 ώρες ζητήθηκε από τους εργαζόμενους να μπουν στη δικαστική διαδικασία εξυγίανσης του τηλεοπτικού σταθμού προκειμένου να επαναλειτουργήσει. Στο διάστημα αυτό, εισέρεαν στο σταθμό μεγάλα χρηματικά ποσά από τις διαφημίσεις. Ταυτόχρονα, οι εργαζόμενοι, βιώνοντας το μαρτύριο της σταγόνας, παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις Τράπεζες και τους βασικούς μετόχους με την προσδοκία ότι όταν αυτές θα ολοκληρωθούν, το κανάλι θα πάρει μέρος στη διαδικασία, θα λάβει μία από τις άδειες και θα επαναλειτουργήσει».

 

Αποτελεί, επομένως, πρόκληση, τονίζει η Ένωση Συντακτών στην ανακοίνωσή της, την ώρα που η δυνατότητα αυτή, επιτέλους, υπάρχει, να αρνούνται οι μέτοχοι να πάρουν μέρος στη διαδικασία αφήνοντας έτσι το κανάλι στην τύχη του και τους εργαζόμενους απλήρωτους και άνεργους. Επισημαίνουμε ότι στο διάστημα αυτό, η οικονομική θέση τόσο των μετόχων όσο και των Τραπεζών είναι σημαντικά βελτιωμένη, προσθέτει η ΕΣΗΕΑ.

 

Τέλος, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καλεί τους μετόχους να αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους και έστω την ύστατη στιγμή να ανακαλέσουν τις αποφάσεις τους.

 

Εργαζόμενοι MEGA: Κινδυνεύουν οι οικογένειές μας. Μέτοχοι και κυβέρνηση ας αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή

 

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, με τους μετόχους του καναλιού να φέρονται να δηλώνουν προς τις τράπεζες πως δεν ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συντακτών.

 

Οι εργαζόμενοι του ''μεγάλου καναλιού'' επισημαίνουν ότι «αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

 

Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκατ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

 

Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο» καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζομένων.