Δημοσιογράφος του BBC παραιτήθηκε επειδή αμείβονταν λιγότερο από τους άντρες

Δημοσιογράφος του BBC παραιτήθηκε επειδή αμείβονταν λιγότερο από τους άντρες Facebook Twitter
4

Η ανταποκρίτρια του BBC στο Πεκίνο παραιτήθηκε από τη θέση της, διαμαρτυρόμενη γιατί το τηλεοπτικό δίκτυο «δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει το χάσμα στους μισθούς μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Η παραίτηση της Κάρι Γκρέισι είναι ο τελευταίος σεισμός μετά την ανακοίνωση από τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα των μισθών που δίνει στους υπαλλήλους του.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, το BBC που αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την ανακοίνωση, αμείβει περισσότερο τους άνδρες, αφού τα δύο τρίτα των υψηλόμισθων του σταθμού είναι άνδρες.

Η Γκρέισι η οποία εργάζεται για περίπου 30 χρόνια στον σταθμό, αναφέρει σε ανακοίνωση της ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τη δουλειά της σε υψηλό επίπεδο, όσο πολεμά με τη διοίκηση για τις μισθολογικές διακρίσεις.

Όπως υποστηρίζει δύο από τους τέσσερις ανταποκριτές του καναλιού που είναι άνδρες αμείβονται με 50% περισσότερο από τις γυναίκες συναδέλφους τους. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι δεν διεκδικεί περισσότερα χρήματα για τον εαυτό της αλλά ζητάει το τηλεοπτικό δίκτυο να τηρεί τη νομοθεσία περί ίσης αμοιβής για ίση εργασία.

TV & Media
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Τώρα δεν θα αμείβεται καθόλου.Απορία: ισχύει αν έμενε έγκυος θα κάθονταν για 9 μήνες και θα πληρώνονταν κανονικά και μετά για άλλο ένα έτος θα κάθονταν πάλι σπίτι για να είναι με το παιδί και θα πληρώνονταν πάλι κανονικά; Ή δεν ισχύει;
Για την συγκεκριμένη δεν νομίζω ότι ισχύει μιας και φαίνεται να είναι κάποιας ηλικίας. Εκτός και αν την αδικεί η φωτογραφία, τι να πω. Τώρα, προφανώς, το σχόλιο σας αναφέρεται στην άδεια μητρότητας που παίρνουν κάποιες γυναίκες. Θεωρείτε ότι είναι άδικο να παίρνουν; Αν ναι, ποιος θα μεγαλώσει το παιδί την δύσκολη πρώτη περίοδο;Και εάν θεωρείτε ότι δικαιούνται άδεια μητρότητας, αλλά το πρόβλημα σας έγκειται στο ότι δεν παίρνουν αντίστοιχη άδεια οι άντρες, γιατί δεν απαιτήσατε τόσα χρόνια από την κυβέρνηση, να σας δοθεί άδεια πατρότητας; Ή γιατί δεν το κάνετε τώρα;Και τέλος, όχι, δεν ισχύει απαραίτητα το ότι αν έμενε έγκυος, θα καθόταν, όπως περιπαικτικά λέτε, για 9 μήνες, επειδή δεν ισχύει ότι απαραίτητα θα έπαιρνε άδεια. Όλο και κάποιοι από εμάς γνωρίζουν έγκυες, που μόλις οι εργοδότες έμαθαν ότι κυοφορούν, απολύθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες μέχρι να πουν «είμαι 2 εβδ….», ή γυναίκες γενικά που αποφεύγεται να προσληφθούν εξαιτίας της προοπτικής οικογένειας. Γενικά, εμείς οι Έλληνες θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα από όλους, ότι η ύπαρξη νόμων δεν εξασφαλίζει αυτομάτως και την τήρηση τους.
Σαφώς και συμφωνώ με την άδεια μητρότητας και όχι, δεν υπονοώ να υπάρχει και άδεια πατρότητας. Καταρχάς ήταν μια απλή ερώτηση και κατά δεύτερον ας βλέπουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Όποιος/α δεν παραδέχεται ότι υπάρχει εργασιακή ανισότητα μεταξύ φύλλων, τότε ή εθελοτυφλεί ή είναι χαζός/η. Αλλά ας μην αγνοούμε και το γεγονός ότι οι γυναίκες δικαιούνται κάτι που οι άντρες δεν δικαιούνται. Αυτό ήταν το point μου. Αυτό βέβαια, δεν σημαίνει ότι επαναπαυόμαστε σε αυτό. Θέλει πολύ δουλειά (ειδικά στην χώρα μας) για να υπάρξει εργασιακή ισότητα.Παρόλα αυτά, αν θυμάμαι καλά, σε έρευνα έχω δει ότι επί των πλείστον οι γυναίκες μετά από αρκετά χρόνια εργασίας σε μια εταιρεία, έχουν καλύτερο εισόδημα απ' τους άντρες. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει. Θα ψάξω και αν την βρω θα την στείλω εδώ.Και όσον αφορά την τελευταία παράγραφο, να υπενθυμίσω ότι δεν πρόκειται για Ελλάδα το άρθρο. Στην Ελλάδα η μάνα δουλεύει, δυστυχώς, συνεχώς.
Συμφωνούμε για την άδεια μητρότητας αλλά δεν συμφωνούμε για την άδεια πατρότητας. Όπως πολύ σωστά αναφέρατε , προσπαθώ κι εγώ να βλέπω την άλλη πλευρά του νομίσματος. Εσείς, ως άνδρας, γιατί πιστεύετε ότι δεν θα έπρεπε να δοθεί άδεια στους άνδρες; Γιατί εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να δοθεί και ότι αυτή η πρακτική θα έλυνε πολλά προβλήματα στον εργασιακό χώρο αλλά και ότι θα είχε σαν αποτέλεσμα μία πιο αρμονική οικογενειακή συμβίωση. Συμφέρει και τους άνδρες και τις γυναίκες αλλά και το παιδί. Εννοείται ότι δεν αναφέρεται στην Ελλάδα το άρθρο, απλά γενίκευσα χρησιμοποιώντας πληροφορίες από περιστατικά που γνωρίζω, επειδή δεν έχω πληροφορίες για την ζωή της συγκεκριμένης.