Η αρχισυντάκτρια της αμερικανικής Vogue, Άννα Γουίντουρ, είναι η πιο ισχυρή γυναίκα στα μέσα ενημέρωσης και τη ψυχαγωγία, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes.

 

H σιδηρά κυρία της μόδας θεωρείται μία από τις πιο σημαντικές και με μεγάλη επιρροή σχολιάστρια στον συγκεκριμένο χώρο. Η Γουίντουρ κατέχει επίσης και την καλλιτεχνική διεύθυνση του πανίσχυρου εκδοτικού ομίλου Conde Nast.

 

Στη λίστα του Forbes με τις πιο ισχυρές γυναίκες βρίσκονται επίσης η Μπιγιονσέ, η Τέιλορ Σουίφτ και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Το περιοδικό συντάσσει την ετήσια κατάταξη με βάση τα χρήματα που έχουν κερδίσει οι υποψήφιες, τις αναφορές του ονόματός τους στα μέσα ενημέρωσης και τη γενική επιρροή τους.

 

Αλλά γιατί βρίσκεται η Γουίντουρ στην κορυφή. Σύμφωνα με το BBC, η αναλύτρια Άλις Έντερς έχει μία θεωρία. «Είναι πολύ απλό γιατί η Άννα Γουίντουρ βρίσκεται στο νούμερο 1 - Η Σέριλ Σάντμπεργκ του Facebook και η Σούζαν Γουοτζίσκι της Google δεν περιλαμβάνονται στη λίστα», αναφέρει. «Όταν λένε media, εννοούν τον έντυπο Τύπο και τις τέχνες του θεάματος [...] (Το Forbes) έχει διαχωρίσει προσεκτικά τη διαφημιστική ιδιοφυία του Facebook και της Google, παρόλο που αυτές οι δύο εταιρίες είναι σήμερα τα μεγαθήρια της διαφήμισης», προσθέτει.

 

Παρόλα αυτά, η Γουίντουρ έχει παραμερίσει άλλα μεγάλα ονόματα, όπως η Μπόνι Χάμερ (που βρίσκεται στο νούμερο 2), πρόεδρο της εταιρίας NBCUniversal.

 

«Η Άννα Γουίντουρ είναι η γυναίκα με τη μεγαλύτερη επιρροή στον έντυπο Τύπο απλώς και μόνο επειδή το περιοδικό Vogue είναι η επιτομή της διαμόρφωσης γούστου και της γυναικείας μόδας», εξηγεί η Έντερς.

 

Ακολουθεί η λίστα του Forbes:

 1. Άννα Γουίντουρ - καλλιτεχνική διευθύντρια, Conde Nast
 2. Μπόνι Χάμερ - πρόεδρος, NBCUniversal
 3. Στέισι Σνάιντερ - πρόεδρος/CEO, 20th Century Fox
 4. Μπιγιονσέ - τραγουδίστρια
 5. Μαργκαρίτα Σιμόνιαν - αρχισυντάκρια, ειδησεογραφικό κανάλι RT (Ρωσία)
 6. Ντέινα Γουόλντεν - CEO, Fox Television Group
 7. Κάθριν Βάινερ - αρχισυντάκτρια, Guardian
 8. Ντόνα Λάνγκλεϊ - πρόεδρος, Universal Pictures
 9. Ζάνι Μίντον Μπέντος - αρχισυντάκτρια, The Economist
 10. Κάθλιν Κένεντι - πρόεδρος, Lucasfilms
 11. Αριάνα Χάφινγκτον - συνιδρύτρια, Huffington Post
 12. Τέιλορ Σουίφτ - τραγουδίστρια
 13. Τζ. Κ. Ρόουλινγκ - συγγραφέας
 14. Σόμπανα Μπάρτια - πρόεδρος, HT Media
 15. Πριγιάνκα Τσόπρα - ηθοποιός/πρέσβειρα καλής θέλησης του ΟΗΕ