Οι χάκερς του Game of Thrones μόλις διέρρευσαν τι συμβαίνει στο τέλος

Οι χάκερς του Game of Thrones μόλις διέρρευσαν τι συμβαίνει στο τέλος Facebook Twitter
1

Οι (αδίστακτοι) χάκερς του HBO επέστρεψαν και δίνουν στη δημοσιότητα αυτό που ισχυρίζονται πως είναι το φινάλε του Game of Thrones. Φυσικά κανένα σοβαρό Μέσο δεν πρόκειται να μεταδώσει μια τέτοια πληροφορία καταστρέφοντας έτσι την κορυφαία στιγμή για εκατομμύρια τηλεθεατές και φανς.

Η αποκαλούμενη ομάδα hacking του κ. Smith που είναι υπεύθυνη για την κλοπή περίπου 1,5 terabyte δεδομένων από τo HBO, μόλις κυκλοφόρησε το έκτο κύμα διαρροών που περιέχει αυτό που ισχυρίζονται ότι είναι το τέλος της 7ης σεζόν.

Οι περιλήψεις και τα περιγράμματα των δεδομένων φαίνεται να παρέχουν με ακρίβεια το φινάλε του GoT. Το Mashable ήταν ένα από τα Μέσα που έλαβε το πακέτο δεδομένων με το απόρρητο περιληπτικό σημείωμα ενώ το HBO αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο.

Το HBO ανέφερε στο Mashable στην προηγούμενη δήλωσή του: «Ο χάκερ μπορεί να συνεχίσει να διαρρέει κομμάτια κλεμμένων πληροφοριών σε μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης. Aυτό είναι ένα παιχνίδι στο οποίο εμείς δεν θα έχουμε καμιά συμμετοχή».

Οι χάκερς ζήτησαν περίπου 6,5 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από το HBO, το οποίο μέχρι στιγμής φαινόταν τουλάχιστον εν μέρει πρόθυμο να διαπραγματευτεί με την ομάδα. Προφανώς, όμως όσα έγιναν δεν ήταν αρκετά για τους χάκερς που τελικά έδωσαν στη δημοσιότητα την πολύτιμη πληροφορία.

Ο κύριος Smith ισχυρίζεται πως τα μέλη της ομάδας του έχουν πουλήσει ολόκληρη την κλεμμένη συλλογή των δεδομένων του HBO σε τρεις πελάτες στο σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) και πως με αυτό τον τρόπο κέρδισαν τα μισά από τα ζητούμενα λύτρα.

«Έχουμε θέσει μια προϋπόθεση για τους σεβαστούς πελάτες μας την οποία ενέκριναν. Θα διαρρεύσουμε πολλά-πολλά κύματα από το υλικό του HBO για να το τιμωρήσουμε που έπαιξε μαζί μας», αναφέρει το email που εστάλη σε εκατοντάδες δημοσιογράφους διεθνώς.

Όπως και να έχει, το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι ο εφιάλτης των spoilers οπότε το νου σας και μακρυά από τα λινκς που θα σας χαλάσουν όλο το fun.

TV & Media
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια