Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
24.06.2018
Drugslab: Oι τρεις σταρς του Υoutube έγιναν διάσημοι κάνοντας...
TV & MEDIA

Drugslab: Oι τρεις σταρς του Υoutube έγιναν διάσημοι κάνοντας ναρκωτικά - για να μην κάνετε εσείς

Το αντισυμβατικό πρόγραμμα στην Ολλανδία που παρουσιάζει τι συμβαίνει όταν η Νellie, o Rens και ο Bastiaan κάνουν ναρκωτικά

Drugslab: Oι τρεις σταρς του Υoutube έγιναν διάσημοι κάνοντας ναρκωτικά - για να μην κάνετε εσείς

Η Nellie δοκιμάζει ναρκωτικά και περιγράφει τι της συμβαίνει σε ένα αντισυμβατικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ολλανδία
Η Nellie δοκιμάζει ναρκωτικά και περιγράφει τι της συμβαίνει σε ένα αντισυμβατικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στην Ολλανδία

 

Παρά την πρόσφατη μείωση του αριθμού των διάσημων coffee shops οι Κάτω Χώρες παραμένουν ένα αρκετά φιλελεύθερο μέρος ως προς τα ναρκωτικά. 

 

Ένα σημάδι που ενισχύει τον ισχυρισμό αυτής της χαλαρής στάσης απέναντι στα ναρκωτικά σήμερα είναι το κανάλι YouTube «Drugslab» το οποίο είναι μια παραγωγή του BNN-Vara, του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού.

 

Κάθε Παρασκευή, το κανάλι μεταφορτώνει νέα βίντεο με τίτλους όπως «το GHB κάνει τη Nellie να αισθάνεται αδύναμη», «ο Rens παλεύει να παραμείνει δραστήριος με Κεταμίνη», και «ο Bastiaan ταξιδεύει με LSD».

 

Η Νellie, o Rens (Δ) και ο Bastiaan
Η Νellie, o Rens (Δ) και ο Bastiaan

 

 

 

Το κόνσεπτ είναι παρά πολύ απλό: Οι ελκυστικοί, νέοι παρουσιαστές κάθονται πίσω από ένα γραφείο σε ένα στούντιο που είναι διακοσμημένο ώστε να μοιάζει με ένα εργαστήριο.  Ένας από αυτούς κάνει χρήση νόμιμων ή παράνομων ουσιών ενώ μηχανήματα καταγράφουν την θερμοκρασία του σώματός του και τους καρδιακούς του παλμούς. Στη συνέχεια περιγράφουν τι συμβαίνει.

 

«Παίρνουμε ναρκωτικά για να μην χρειαστεί να πάρετε εσείς», λέει ο δημιουργός Jelle Klumpenaar. «Θέλουμε να εκπαιδεύσουμε τους νέους σχετικά με τα ναρκωτικά. Δεν θέλουμε να τους παροτρύνουμε να χρησιμοποιούν τα ναρκωτικά, αλλά να μειώσουν τις βλάβες αν το επιλέξουν. Παρέχουμε τα "πρέπει" και τα "δεν πρέπει" και επιδεικνύουμε τις επιπτώσεις ορισμένων ναρκωτικών, όλα στο όνομα της επιστήμης και της εκπαίδευσης», προσθέτει ο δημιουργός.

 

 

 

Φυσικά υπάρχουν αντιδράσεις τόσο για τις διαθέσεις όσο και για το αποτέλεσμα.

 

Ένας αντίπαλος δίαυλος από την Αμερική έχει επικρίνει τις μεθόδους του Drugslab, ειδικά όταν ένα επεισόδιο έδειξε τον παρουσιαστή να καταναλώνει επικίνδυνα επίπεδα μιας δυνητικά επιβλαβούς ουσίας.

 

Οι παραγωγοί του Drugslab επέμεναν ότι αυτό οφείλεται σε σφάλμα στο σενάριο και ότι λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας. Αλλά η γραμμή ανάμεσα στην εκπαίδευση και την ψυχαγωγία είναι συχνά θολή. Ένας σχολιαστής του YouTube το χαρακτήρισε "BuzzFeed της εκπαίδευσης των ναρκωτικών.

 

 

 

Η Ολλανδία είναι ίσως το μόνο μέρος στον πλανήτη που θα μπορούσε να γυριστεί και να προβληθεί μια τέτοια εκπομπή, αλλά η απήχησή της είναι παγκόσμια χάρη στο Υοutube.

 

Το εγχώριο ακροατήριο αντιπροσωπεύει το ένα τέταρτο τoυ συνόλου των τηλεθεατών ενώ οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ρωσία και η Γερμανία φέρνουν περίπου το ένα τρίτο και μεγάλος αριθμός εντοπίζεται σε χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής. Το κανάλι έφερε πάνω από 400.000 συνδρομητές σε λίγο περισσότερο από εννέα μήνες - αριθμός αξιόλογος για μια εκπομπή στην ολλανδική γλώσσα (διαθέσιμη με αγγλικούς υπότιτλους στο YouTube).

 

 

 

 

 

Οι παρουσιαστές Nellie Benner, Rens Polman και Bastiaan Rosman απολαμβάνουν μεγάλη δημοφιλία και οι προσωπικότητές τους  θεωρούνται παράγοντες που έγιναν μέρος της επιτυχίας. 

 

Οι τρεις πρωταγωνιστές είναι πολύ δεμένοι μεταξύ τους και μίλησαν για το πώς είναι η ζωή τους εντός και εκτός εκπομπής. Και οι τρεις παραδέχτηκαν πως είχαν εμπειρία με ναρκωτικά πριν τη συμμετοχή τους στο «Drugslab», αλλά όχι μεγάλη και οι περισσότερες ουσίες που δοκιμάζουν στα γυρίσματα είναι κάτι πρωτόγνωρο.

 

Αυτό που αποκλείουν από την μελλοντική ατζέντα των γυρισμάτων αν και είναι εξαιρετικά δημοφιλές στα αιτήματα είναι η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη. Αυτό και το κροκοντίλ τα έχουν αποκλείσει και δεσμεύονται πως δεν θα τα δοκιμάσουν ποτέ.

 

 

 

 

 

 

Με πληροφορίες από highsnobiety.com

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΘΕΜΑΤΑ/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

CITY GUIDE/ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ/ΠΡΟΣΦΑΤΑ