Η Jodie Whittaker θα είναι η νέα Doctor και αποτελεί την πρώτη γυναίκα που θα ενσαρκώσει τον συγκεκριμένο ρόλο, στην ιστορία της σειράς. Η αποκάλυψη της επιλογής έγινε μέσα από ένα trailer, που προβλήθηκε αμέσως μετά τον τελικό ανδρών του Wimbledon.

 

Η γνωστή ηθοποιός διαδέχεται τον Peter Capaldi, που ανέλαβε τον ρόλο το 2013 αλλά νωρίτερα μες στη χρονιά ανακοίνωσε πως σκοπεύει να αποσυρθεί. Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο θα κάνει στο επεισόδιο που θα προβληθεί την ημέρα των Χριστουγέννων. 

 

Η 35χρονη δήλωσε πως είναι «κάτι παραπάνω από τιμή» να γίνεται η νέα πρωταγωνίστρια του Doctor Who. «Νιώθω φοβερά ενθουσιασμένη που ξεκινώ αυτό το επικό ταξίδι. Είναι κάτι παραπάνω από τιμή για μένα να παίζω τον ρόλο. Σημαίνει πως θυμάμαι όλα όσα ήμουν ενώ προχωρώ στο να αγκαλιάσω όσα αντιπροσωπεύει ο Doctor για μένα: ελπίδα. Ανυπομονώ», σχολίασε. 

 

Σύμφωνα με τον Chris Chibnall, συγγραφέα της σειράς, ο 13ος Doctor θα ήταν οπωσδήποτε γυναίκα. «Πάντα ήξερα πως ήθελα ο 13ος Doctor να είναι γυναίκα και χαιρόμαστε που σιγουρέψαμε την νούμερο ένα επιλογή μας», ανέφερε ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας έτσι την φημολογία από καιρό που ήθελε την Jodie Whittaker να είναι το φαβορί για τον ρόλο.

 

Δείτε το trailer: