Στον «αέρα» ενδέχεται να βρεθεί το «τηλεοπτικό τοπίο» που αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικότερα τη Super League.

 

Όπως μετέδωσε σήμερα ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΣΠΟΡ FM», οι διοικούντες την Nova έκαναν πρόταση στους ομολόγους τους της Super League, να λύσουν άμεσα τη συνεργασία τους, καθώς θεωρούν πως με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος συνεργασίας.

 

Προ ημερών το συνδρομητικό κανάλι πρότεινε στην διοργανώτρια αρχή να μειωθεί κατά 18% το ετήσιο κόστος της μεταξύ τους σύμβασης, με τη Super League να αντιπροτείνει μείωση 8% με την προϋπόθεση πως θα έμπαιναν αμέσως στο ταμείο, 6,5 εκατομμύρια ευρώ-ποσό που αντιστοιχεί σε κάποιες οφειλές και τα χρήματα που παρακρατήθηκαν από ενεργοποίηση ρητρών (λόγω αναβολής αγωνιστικών κλπ.).

 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η Nova κατέθεσε 2,5 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό της «Super League» και προχώρησε στην πρόταση «διαζυγίου», που θεωρείται βέβαιο πως θα απασχολήσει την αυριανή γενική συνέλευση του συνεταιρισμού, πριν από την προγραμματισμένη κλήρωση του πρωταθλήματος.

 

Άμεση η αντίδραση της Super League

 

Η διοργανώτρια αρχή της Super League αντέδρασε άμεσα στην πρόταση της Nova για συναινετικό διαζύγιο και ουσιαστικά κατάργηση της κεντρικής διαχείρισης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αποδέχεται τη σχετική πρόταση.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνεταιρισμός των ομάδων της α' επαγγελματικής κατηγορίας χαρακτηρίζει ως επικοινωνιακό παιχνίδι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες καλεί το συνδρομητικό κανάλι, εφόσον επιμένει για «διαζύγιο», να σπάσει το συμβόλαιο που έχει ισχύ μέχρι το 2019 (και περιλαμβάνει όλες τις ομάδες πλην του ΠΑΟΚ) αλλά και να επωμιστεί όλο το κόστος για αυτή την ενέργεια.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως στην από το 2015 σύμβαση των δύο πλευρών προβλέπονται τεράστιες ρήτρες που θα επιβαρύνουν όποιον μονομερώς σπάσει το συμβόλαιο.

 

Στις τάξεις της λίγκας η πρόταση της Nova ερμηνεύεται ως κίνηση τακτικής, ώστε να πιεστούν οι «μικρομεσαίες» ομάδες του πρωταθλήματος να ψηφίσουν στο αυριανό ΔΣ τις αλλαγές για μείωση των ομάδων σε 14 και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω play offs.

 

Σε κάθε περίπτωση το αυριανό ΔΣ της Super League αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sport-fm.gr