Ο Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για τον ΔΟΛ

Ο Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για τον ΔΟΛ Facebook Twitter
4

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης φέρεται να αποκτά τον ΔΟΛ, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κατέθεσε τη μεγαλύτερη προσφορά, ύψους 22.892.000 ευρώ.

Η πλειοδοτική διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 12:00 το μεσημέρι και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρίες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων, την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Ο πλειοδότης για το πρώτο κομμάτι αποκτά, μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες Το Βήμα και Τα Νέα και τις ιστοσελίδες τους, καθώς και τo In.gr και τον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, και το 22,11% των μετοχών στην Τηλέτυπος (Mega Channel).

TV & Media
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μην βιάζεσαι να το χαρακτηρίσεις 'καρπαζιά'. Αν θυμάσαι, όπως και στην περίπτωση με τις τηλεοπτικές άδειες, ο ίδιος ο Σαββίδης βγήκε και είπε ότι έπαιξε τον ρόλο του 'λαγού' προς όφελος της κυβέρνησης για να ανέβει το τίμημα των προσφορών. Έτσι έγινε μάλλον και τώρα. 11 εκ. ο Σαββίδης, τα διπλάσια ο Μαρινάκης. Κερδισμένος ο Σαββίδης που και πάλι βοήθησε 'κάποιους', κερδισμένοι και οι 'κάποιοι' που πούλησαν καλά. Κερδισμένος και ο Μαρινάκης που αγόρασε φθηνά. Εγώ και συ απλά σχολιάζουμε πως γίνονται κάποιοι (άλλοι) πλούσιοι.