ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Το ρεαλιστικό γκέι σεξ του «American Gods», η πρόκληση και η εξήγηση της τόλμης του σεναριογράφου

Το ρεαλιστικό γκέι σεξ του «American Gods», η πρόκληση και η εξήγηση της τόλμης του σεναριογράφου Facebook Twitter
2
Το ρεαλιστικό γκέι σεξ του «American Gods», η πρόκληση και η εξήγηση της τόλμης του σεναριογράφου Facebook Twitter

Αίσθηση, αντιδράσεις (θετικές και αρνητικές) και πολλή συζήτηση, προκάλεσε για ακόμη μια φορά το νέο σίριαλ American Gods που ξεκίνησε να προβάλλεται στις ΗΠΑ πριν από τρεις εβδομάδες.

Το τρίτο επεισόδιο προβλήθηκε χθες το βράδυ και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφερε να δημιουργήσει θόρυβο, διχασμό και χιλιάδες σχόλια στα social media.

H σκηνή γκέι σεξ που περιελάμβανε θεωρήθηκε ακραία τολμηρή, όχι μόνο για το γυμνό της, αλλά και για το γεγονός πως οι πρωταγωνιστές της υποδύονται μουσουλμάνους ήρωες. Δημοσιεύματα την περιγράφουν ως την "πιο καυτή και πιο πορνογραφική σκηνή στην ιστορία της τηλεόρασης".

Η επίμαχη σκηνή εκτυλίσσεται κατά τη διάρκεια ενός αφηγηματικού διαλείμματος που συστήνει τον Σαλίμ (Omad Abtahi), έναν άνδρα από το Ομάν που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη και είναι αντιμέτωπος με μια κακή μέρα στη δουλειά. Ψάχνει για ταξί και μετά από αρκετή ώρα βρίσκει ένα που οδηγείται από ένα Ifrit (το υποδύεται ο ηθοποιός Mousa Kraish) - μια υπερφυσική φιγούρα τζίνι από τη μυθολογία της Μέσης Ανατολής.


Στη διαδρομή μοιράζονται ιστορίες από τη ζωή τους και ο Σαλίμ καταλήγει να καλεί τον οδηγό στο ξενοδοχείο του. Στο ασανσέρ, κρατούν τα χέρια τους. Μόλις βρεθούν στο δωμάτιο, το Ιφρίτ εμφανίζεται να βγαίνει από το μπάνιο με μια πετσέτα γύρω από τη μέση του την οποία μετά από λίγο αφαιρεί. Εκτός από το full frontal γυμνό υπάρχει σκηνή με στοματικό σεξ και στη συνέχεια οι δύο άντρες βρίσκονται στο κρεβάτι, κάνουν έρωτα και η κάμερα μοιάζει να μη θέλει να κρύψει ή να καμουφλάρει τίποτα.

Η σκηνή διαρκεί τέσσερα λεπτά και αργότερα η δράση μεταφέρεται σε μια μακρινή έρημο, όπου ο Σαλίμ και το Ιφριτ βιώνουν τον έρωτα σε μεταφυσικό επίπεδο.

Το ρεαλιστικό γκέι σεξ του «American Gods», η πρόκληση και η εξήγηση της τόλμης του σεναριογράφου Facebook Twitter
Το ρεαλιστικό γκέι σεξ του «American Gods», η πρόκληση και η εξήγηση της τόλμης του σεναριογράφου Facebook Twitter

O παραγωγός Βryan Fuller μίλησε στο Vulture και αποκάλυψε ότι ανάγκασε την ομάδα να ξαναγυριστεί η σεξουαλική σκηνή επειδή δεν ήταν αρκετά ομοφυλοφιλική και ζήτησε περισσότερο γυμνό.

«Για να απεικονίσουμε τον Σαλίμ και το τζίνι με τρόπο που θα ήταν θετικός για έναν ομοφυλόφιλο που προέρχεται από μια χώρα όπου η ομοφυλοφιλία τιμωρείται με θάνατο και μπορεί να σε πετάξουν από μια ταράτσα, ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να δούμε την ιστορία του από τη σκοπιά ενός ομοφυλόφιλου από τη Μέση Ανατολή, η σεξουαλική εμπειρία του οποίου πιθανότατα ήταν μικρή και περιορισμένη σε πεολειχίες μέσα σε στενά σοκάκια χωρίς πραγματική επαφή», λέει ο Fuller. «Ήταν σημαντικό για εμάς σε αυτή την απεικόνιση να έχουμε τον Σαλίμ να πέφτει στα γόνατά του και να προετοιμάζεται για σεξ με τον τρόπο που είχε συνηθίσει και το Τζίνι να τον σηκώνει, να τον φιλάει και τον μεταχειρίζεται πολύ πιο ψυχικά και πνευματικά.  Να αλλάξει την αντίληψή του για το ποιος είναι και ποια είναι η σεξουαλική του ταυτότητα», προσθέτει αναλύοντας τους συμβολισμούς γύρω από τη σκηνή αυτή και το πώς ήθελε να βγάλει μια συγκεκριμένη ευαισθησία. 

«Αυτό που θέλαμε να επιτύχουμε είναι για ένα κοινό που δεν είναι συνηθισμένο να βλέπει δύο άντρες να κάνουν σεξ, να το αναγνωρίσει ως ένα όμορφο πράγμα», συνεχίζει ο σεναριογράφος προσθέτοντας πως ήθελαν αυτή η σκηνή να εκπέμπει ρομαντισμό, αληθοφάνεια και να μη θυμίζει σε τίποτα το «βδέλυγμα» που θεωρεί αρκετός κόσμος πως είναι η πράξη αυτή.

Ο Fuller πιστεύει ότι η βία στο σίριαλ θα ήταν ακόμα δυνατή εάν η σειρά προβάλλονταν σε δίκτυο, αλλά εκτιμά πως δεν θα μπορούσαν να δείξουν αντρικά πέη και τόσο ρεαλιστικό σεξουαλικό περιεχόμενο επειδή η Αμερική έχει μια πολύ περιορισμένη σχέση με το σεξ στην τηλεόραση. «Μπορείτε να σκοτώσετε κάποιον, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε έρωτα με αυτόν με αυτόν. Αυτό είναι ένα μεγαλύτερο θέμα που μάλλον δεν θα κατακτήσουμε στις ζωές μας», αναφέρει.

Η απεικόνιση του ομοφυλοφιλικού σεξ εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητη και ταμπού για την τηλεόραση, τόσο για τους ανθρώπους που παράγουν το περιεχόμενο όσο και για τους θεατές που το καταναλώνουν, αλλά τα gay friendly μίντια σημειώνουν πως στον τομέα αυτό, το «American Gods» έγραψε ήδη ιστορία.

Περισσότερα για το νέο πολυσυζητημένο σίριαλ...>>>

TV & Media
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Καλή προσέγγιση. Και φυσικά το ότι βλεπουμε άνετα σκοτωμούς αλλά όχι έρωτα/σεξ οφείλεται στις θρησκείες. Τελεία και παύλα. ΥΓ στην Ελλάδα σεν εχουμε τετοια προβλήματα. Δεν υπαρχουν καθόλου γκέι περιπτύξεις στην τηλεόραση. Ευρώπη μόνο στα δανεικά...