Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών

Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών Facebook Twitter
2

Μετά την πρόσφατη διαμάχη που άνοιξε με τους Fashion bloggers, η Vogue προχωρά σε μια ακόμη αναπάντεχη κίνηση η οποία απορρίπτει τα στάνταρτς που μέχρι τώρα είχαν κάνει διάσημο το περιοδικό της.

Το επόμενο τεύχος της βρετανικής Vogue κυκλοφορεί αυτή την Πέμπτη, ακριβώς όπως γίνεται κάθε μήνα του έτους. Μόνο που αυτή τη φορά θα υπάρξει μία σημαντική διαφορά: οι σελίδες του τεύχους δεν θα φιλοξενούν καθόλου μοντέλα - με μοναδική εξαίρεση τις διαφημίσεις των οίκων μόδας.

Σύμφωνα με την συντάκτρια μόδας Alexandra Shulman, το τεύχος αυτό αφιερώνεται σε γυναίκες που εκφράζουν άλλες πτυχές της πραγματικότητας και ονομάζεται "The real issue". Η θεματική του θα διερευνήσει τι σημαίνει «πραγματική» ομορφιά, με θέματα όπως το πώς ντύνονται επιτυχημένες γυναίκες στην εργασία τους.

Το εξώφυλλο φιλοξενεί την ηθοποιό Emily Blunt η οποία επιλέχθηκε επειδή θεωρείται ως πρόσωπο με την οποία ταυτίζονται πολλές γυναίκες. Το περιοδικό θα φιλοξενεί επίσης την Melanie Reid, μια δημοσιογράφο με τετραπληγία, την αρχιτέκτονα ιστορικό Shumi Bose και μερικές ακόμη επιτυχημένες γυναίκες από τον επιχειρηματικό χώρο.

Nέα ανατροπή από την Vogue - Όχι στα μοντέλα για χάρη των κανονικών γυναικών Facebook Twitter
Το εξώφυλλο της Vogue

"Η ιδέα για αυτό το τεύχος προέκυψε την άνοιξη. Δουλεύαμε σε ένα θέμα για τη σειρά του Netflix "The Crown" και είχαμε δυσκολία στην πρόσβαση σε ρούχα που θέλαμε", γράφει η Shulman στην στήλη του εντιτόριαλ.

"Αυτή ήταν η πρώτη φορά που άκουσα από στιλίστα να μας λέει πως δυσκολευόταν να έχει τα ρούχα επειδή η φωτογράφηση δεν είχε για πρωταγωνίστριες μοντέλα", προσθέτει και εξηγεί πως αν και τα μοντέλα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στο να αγαπάμε τα ρούχα και τη μόδα, δεν θα πρέπει να είναι κάτι που γίνεται αποκλειστικά έτσι.

Στο εντιτόριαλ αναφέρεται επίσης πως ανεξάρτητα από την ηλικία, το μέγεθος, το θρήσκευμα και το επάγγελμα η μόδα είναι κάτι που όλοι θα πρέπει να βρίσκουν συναρπαστικό και να απολαμβάνουν.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM