Μέσα στα χρόνια το να έχει κάποιος τατουάζ αποτελεί κάτι πλέον συνηθισμένο. Ερευνητές του Anglia Ruskin University εξέτασαν τώρα αν αυτό έχει επηρεάσει τα παραδοσιακά στερεότυπα και σε ποιο βαθμό.


Αυτό που ανακάλυψαν είναι πως οι άνθρωποι με τατουάζ παρουσιάζουν υψηλοτέρα επίπεδα λεκτικής επιθετικότητας, θυμού και «επανάστασης» συγκριτικά με εκείνους που δεν έχουν.


«Μια εξήγηση είναι πως οι πιο αντιδραστικοί και ανυπότακτοι άνθρωποι ενδέχεται να εξωτερικεύσουν μια αίσθηση απογοήτευσης ή ματαιότητας κάνοντας ένα τατουάζ» σχολιάζει η Viren Swami, καθηγήτρια κοινωνικής ψυχολογίας στο Anglia Ruskin University. «Αυτό σημαίνει, πως όταν τέτοιοι χαρακτήρες βιώνουν κάτι αρνητικό, είναι πιο επιρρεπείς στο να αντιδράσουν προβαίνοντας σε μια ενέργεια που αντικειμενικά θεωρείται προκλητική. Η πράξη του τατουάζ αντιλαμβάνεται ως επαναστατική, ή γενικά το ίδιο το τατουάζ μπορεί να υποδεικνύει περιφρόνηση ή διαφωνία» συμπληρώνει.


«Παρόλο που τα τατουάζ αποτελούν κοινοτυπία στη Βρετανία, τα ευρήματά μας μπορεί και να αποδείξουν πως όντως υπάρχει συσχετισμός με επικίνδυνες συμπεριφορές μεταξύ ενηλίκων» καταλήγει.


Σύμφωνα με την έρευνα δε, διαπιστώνεται και άμεση σχέση μεταξύ του αριθμού των τατουάζ που έχει κάποιος και των επιπέδων θυμού του.