Έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκέτος καφές είναι ένδειξη ψυχοπάθειας

Έρευνα υποστηρίζει ότι ο σκέτος καφές είναι ένδειξη ψυχοπάθειας Facebook Twitter
12

Οι άνθρωποι που πίνουν τον καφέ τους σκέτο είναι πιθανό να παρουσιάζουν κακόβουλα χαρακτηριστικά, έδειξε έρευνα του πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας.

Η μελέτη που έγινε σε  περίπου 1.000 άτομα δεν αφήνει πολλά περιθώρια για παρερμηνείες, καθώς συσχετίζει τις πικρές γεύσεις με την αντικοινωνική συμπεριφορά και αποδίδει σε όσους  απολαμβάνουν τα ποτά και τα τρόφιμα με μια πικρή γεύση  μεγάλη πιθανότητα να έχουν χαρακτηριστικά που συνδέονται με την ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.

Εκτός από τον σκέτο καφέ, τα ραπανάκια, το σέλινο, αλλά και το τόνικ, χρησιμοποιήθηκαν για να μετρηθούν οι ψυχωτικές τάσεις των συμμετεχόντων.

Υπάρχουν βεβαίως και αυτοί που επιτίθενται με σφοδρότητα στους ερευνητές, όπως το slate.fr. που επισημαίνει ότι αν διαβάσει κανείς την έρευνα, η λέξη «καφέ» είναι γραμμένη μόνο πέντε φορές στις σαράντα σελίδες της μελέτης και οι ερευνητές δεν ρώτησαν καν τους υποψηφίους πώς πίνουν τον καφέ τους. Για να έχουν την ιδέα του «πικρού» ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αξιολογήσουν τη γεύση του καφέ και άλλων τροφίμων και διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες διαφώνησαν μαζί τους σχετικά με την πικρία ορισμένων τροφίμων. " Παρά αυτήν την μεγάλη διαφωνία, οι ερευνητές διατήρησαν το σύστημα αξιολόγησης, τονίζει το σάιτ που έχει κι έναν ακόμη λόγο να αμφισβητεί τα αποτελέσματα. «Αν δεί κανείς την αποζημίωση που πήραν οι εθελοντές βλέπει ότι είναι μερικά δολάρια. Πόσο σοβαρά να απαντήσει κανείς πίσω από τον υπολογιστή του;», αναρωτιέται, σημειώνοντας επίσης ότι κάποια από τα ερωτήματα δεν είχαν καμία προφανή απάντηση.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM
Paleo: Πώς ο Γιάννης Καϋμενάκης κατάφερε να δημιουργήσει ένα πετυχημένο wine bar εκτός πιάτσας, αποφεύγοντας το gentrification

Radio Lifo / Paleo: Πώς ένα wine bar στη μέση του πουθενά έκανε επιτυχία

Μακριά από το hip κέντρο, σε έναν δρόμο με εργοστάσια, συνεργεία και παλιά κτίρια, στην περιοχή Ρετσίνα κοντά στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται το wine bar Paleo. Δεν είναι χθεσινό μαγαζί, φέτος κλείνει τα 8 χρόνια λειτουργίας. H Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τον δημιουργό του Γιάννη Καϋμενάκη για το πώς κατάφερε να συνυπάρξει με μια ιστορική γειτονιά του Πειραιά που εξακολουθεί να ζει στους ρυθμούς της.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Το ice hockey στην Αθήνα είναι στην κυριολεξία το πιο κουλ πράγμα που είδαμε τελευταία

Living / Kύπλωπες και Τιτάνες παίζουν ice hockey στο Αιγάλεω

Μια καλά οργανωμένη ερασιτεχνική λίγκα κάνει γρήγορες τρίπλες, πέφτει με δύναμη στον πάγο, σηκώνεται και συνεχίζει. Κάποιοι έχουν βρει έναν διαφορετικό τρόπο να χαλαρώνουν μετά τη δουλειά και ο αγώνας που παρακολουθήσαμε είναι από τα πιο κουλ πράγματα που είδαμε τελευταία.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Ζώδια για την εβδομάδα 29/02 - 06/03/2024

Living / Οι αστρολογικές προβλέψεις της εβδομάδας (29/02 - 06/03/2024)

Ένα ταξίδι που προκύπτει σάς δίνει την ευκαιρία να συνδυάσετε την εργασία με την ψυχαγωγία, να κάνετε καινούργιες γνωριμίες με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέρονται και, κυρίως, να ερωτευτείτε.
ΜΑΡΙΒΙΚΥ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

σχόλια

10 σχόλια
Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι οι περισσότερες έρευνες είναι γτπ.Η μία έρευνα λέει ότι όσοι πίνουν σκέτου καφέ έχουν ψυχολογικά.Η άλλη έρευνα λέει όμως ότι όσοι ξυπνάνε νωρίς είναι οι πιο ψυχικά υγιείς. Μια τρίτη έρευνα λέει ότι όποιος τρώει ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα.Εγώ ανήκω και στις 3 κατηγορίες.Γιατρέ μου τι έχω τελικά;
Εμενα παλι μου αρεσουν τα γλυκα μπορω να ζω μονο με γλυκα αλλα τον καφε μου τον πινω σκετο αν εχει εστω και ενα κοκκο ζαχαρης δεν μπορω να τον πιω με βαση ολα αυτα τι εχω;
Ωχ μας ξεσκεπάσανε ....Το να θες να πιείς απλά καφέ ,πχ ενα pure espressaki βρε αδερφέ σε κάνει ψυχασθενή ????Και έπειτα αναρωτίέμαι με το άρρωστο μυαλό μου είναι δηλαδή πιο υγιές να πας να πιείς αυτά τα σκευάσματα που καφέδες δεν τα λες που είναι κάτι σε τούρτα στο μπλέντερ με 1800 θερμίδες το καθένα ??ΑΣΕ ... προτιμώ ψυχοπάθεια παρά φραγμένες αρτηρίες ...
ψυχοπάθεια, το σαδισμό, το ναρκισσισμό ή το μακιαβελισμό.Αδυνατον... πατε να μας βγαλετε τρελους... γιαυτο κι εγω θα ερθω με τον φτερωτο μου μονοκερο και θα σας βασανισω γελωντας καθως θα κοιταζω στον καθρεφτη το υπεροχο κορμι μου και θα σκεφτομαι πως θα ανελθω στην εξουσια με οποιοδηποτε κοστος...
Να σημειωθεί οτι στην οποιαδήποτε σοβαρή ψυχολογική έρευνα, και ιδίως σε αυτές που αφορούν ψυχοπάθεια, πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με όσα γράφονται και όσα συμπερένουμε. Η συνδεσιμότητα των πικρών γέυσεων με ψυχοπάθεια μου ακούγεται σαν ένα πολύ (μα πάρα πολύ) πρόχειρο συμπέρασμα που βασικό στόχο δεν έχει την ενημέρωση αλλά το γνώστο ρητό "συζήτηση να γίνεται".