Προφυλακτικό αλλάζει χρώμα αναγνωρίζοντας τα αφροδίσια νοσήματα

Προφυλακτικό αλλάζει χρώμα αναγνωρίζοντας τα αφροδίσια νοσήματα Facebook Twitter
7

Ομάδα 14χρονων μαθητών κέρδισαν το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό TeenTech Awards, της  Ακαδημίας Isaac Newton στο Ιλφορντ, παρουσιάζοντας το «έξυπνο» προφυλακτικό, το οποίο θα αλλάζει χρώμα όταν «ανιχνεύει» σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

 

Προφυλακτικό αλλάζει χρώμα αναγνωρίζοντας τα αφροδίσια νοσήματα Facebook Twitter

Το «έξυπνο» προφυλακτικό ονομάζεται S.T.EYE και περιλαμβάνει ένα στρώμα εμποτισμένο με μόρια, τα οποία θα προσκολλούνται στα βακτήρια και τους ιού των πιο κοινών ΣΜΝ. Τα μόρια αυτά θα αλλάζουν χρώμα ανάλογα με την λοίμωξη που θα ανιχνεύουν, έτσι για παράδειγμα, το προφυλακτικό θα γίνεται πράσινο όταν ανιχνεύονται χλαμύδια, κίτρινο στην περίπτωση του έρπητα, μοβ για τον HPV και μπλε για τη σύφιλη.

Σκοπός του συγκεκριμένου διαγωνισμού είναι να προωθήσει την επιστήμη, την μηχανική και την τεχνολογία στα σχολεία. Οι μαθητές κέρδισαν το βραβείο στην κατηγορία «Υγεία».

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
μπραβο στα παιδια για την ιδεα.αν μπορουσε να γινει κατι τετοιο θα ηταν πολυ καλο με την εννοια οτι οχι μονο προφυλαζεσαι αλλα σε περιπτωση που εχεις κατι και δεν το γνωριζεις μπορεις να βοηθηθεις.βεβαια οπως και πολλες αλλες μοντερνες ανακαλυψεις δεν νομιζω οτι θα γινει προσιτη σε ολο τον κοσμο.απλα θα καταγραφει ως αλλη μια ανακαλυψη.