“Nicolaki”, το ελληνικό κοκτέιλ που κάνει τη διαφορά στην Ουάσιγκτον

“Nicolaki”, το ελληνικό κοκτέιλ που κάνει τη διαφορά στην Ουάσιγκτον Facebook Twitter
3

Ένα κοκτέιλ με “έμπνευση” από την Ελλάδα και αρκετό ελληνικό γιαούρτι στη σύνθεση του, κάνει θραύση στην Ουάσιγκτον, τόσο ώστε να γίνει άρθρο στον οδηγό διασκέδασης της εφημερίδας Washington Post.

 

Χαρακτηριστικά ελληνικό είναι και το όνομα του κοκτέιλ- “nicolaki”. Κοστίζει 12 δολάρια και εκτός από γιαούρτι, περιέχει ακόμη βότκα, μέλι, λεμόνι και δεντρολίβανο. Όλα αυτά τα κουνάς στο σέικερ και τα σερβίρεις. Είναι ξινό, δροσιστικό και πλέον η “υπογραφή” του εστιατορίου Iron Gate που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον και ειδικεύεται στη μεσογειακή κουζίνα.

 

“Η περιέργεια κάνει τους πελάτες να το δοκιμάζουν”, λέει στην εφημερίδα ο μπάρμαν Τζεφ Φέιλ που περιγράφει το Nicolaki ως ένα κοκτέιλ βότκα που έχει τον τρόπο να προσεγγίσει ακόμη κι αυτούς που απεχθάνονται τα κοκτέιλ. Άλλωστε και ο τίτλος του άρθρου στην W.P. είναι χαρακτηριστικός: "Αυτό το πράγμα πρέπει να το δοκιμάσετε".

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια