Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter
0

Μετά τα αβοκάντο χωρίς κουκούτσι, σειρά έχουν τώρα ώρα οι μπανάνες με βρώσιμη φλούδα.

Ένα ιαπωνικό αγρόκτημα χρησιμοποιεί αυτό που αποκαλεί ως μέθοδο "ψύξης- απόψυξης" για να καλλιεργήσει τις μπανάνες που έχουν μια πιο μαλακή, εύπεπτη φλούδα.

Η D & T Farm δήλωσε ότι αυτό περιλαμβάνει την αργή ψύξη των κυττάρων ανάπτυξης μπανάνας στους -60C βαθμούς πριν από την απόψυξη τους.

«Δημιουργήθηκαν μετά από έρευνα που πραγματοποίησε ο Setsuzo Tanaka, ο οποίος εργάστηκε σε αυτό εδώ και πολύ καιρό ως χόμπι», ανέφερε ένας εκπρόσωπος του αγροκτήματος σύμφωνα με τον Guardian.

«Το κίνητρο για την ανάπτυξή της τεχνικής ήταν το γεγονός ότι ήθελε να φάει μια μπανάνα που θα ήταν εύγευστη και ασφαλής: οι άνθρωποι μπορούν να φάνε τη φλούδα επειδή οι μπανάνες καλλιεργούνται βιολογικά χωρίς χημικά προϊόντα», αναφέρεται.

Στην αγορά οι πρώτες μπανάνες με φλούδα που τρώγεται Facebook Twitter


Οι μπανάνες Mongee πέρυσι πουλήθηκαν σε ένα πολυκατάστημα στο Okayama, μεταξύ Κιότο και Χιροσίμα.

Οι αγοραστές καλούνται να περιμένουν να εμφανιστούν μικρές καφέ κηλίδες στη φλούδα ως ένδειξη ότι η μπανάνα είναι έτοιμη να καταναλωθεί στο σύνολό της.

Η SoraNews24, ιαπωνική ιστοσελίδα που τις δοκίμασε, ανέφερε ότι η φλούδα ήταν σχετικά λεπτή σε σύγκριση με μια κανονική μπανάνα και επομένως ήταν αρκετό εύκολο να φαγωθεί.

«Δεδομένου ότι είναι πολύ λεπτή, δεν υπάρχει παράξενη υφή και σε σύγκριση με τη γλυκύτητα της μπανάνας δεν είναι έντονη η γεύση στη φλούδα», ανέφερε η ιστοσελίδα ενώ σημειώνεται πως η γεύση τους θυμίζει κάπως αυτή του ανανά.

Οι μπανάνες αυτές έχουν παραχθεί μόνο σε μικρές παρτίδες μέχρι στιγμής και η τιμή τους είναι κάπως τσουχτερή καθώς ξεπερνά τα 4 ευρώ για το κάθε τεμάχιο.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι το αγρόκτημα σχεδιάζει να παράγει 10 φορές περισσότερες μπανάνες φέτος. Αυτή τη στιγμή καλλιεργούσε μπανάνες μόνο στην Ιαπωνία, αλλά σκέφτεται να εξάγει στο εξωτερικό στο μέλλον.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM