Η Dawnetta με τον σύζυγό της και την κόρη τους.
Η Dawnetta με τον σύζυγό της και την κόρη τους.

 

Η Dawnetta Heinz, personal trainer από την Νεμπράσκα, είχε μόλις γιορτάσει την πρώτη επέτειο γάμου της και ετοιμαζόταν να μετακομίσει σε καινούργιο σπίτι, όταν είδε μες στη ντουλάπα της το νυφικό της. Κατόπιν σκέψης, η 22χρονη αποφάσισε αντί να το κρατήσει για ενθύμιο και πιθανότατα να μην ξαναφορεθεί ποτέ, να κάνει κάτι πιο ουσιώδες και χρήσιμο, δίνοντάς το σε μια άλλη νύφη που θα το είχε ανάγκη. Βέβαια όταν δημοσίευσε την «αγγελία» στο Facebook, ούτε που μπορούσε να φανταστεί πως η μία νύφη θα γινόταν σε λίγο καιρό μια ολόκληρη ντουζίνα. 

 

 

Το νυφικό αρχικά κόστιζε 1.200 δολάρια και παρόλο που η ίδια το αγόρασε στις εκπτώσεις μισή τιμή, σχολιάζει πως λίγα χρόνια πριν δεν θα μπορούσε καν να διανοηθεί ένα τέτοιο έξοδο. «Ήμασταν άστεγοι. Πωλούσαμε χυμούς και μετά βίας τα βγάζαμε πέρα, ζώντας μες στο αυτοκίνητό μας. Αλλά τα καταφέραμε και πάντα ήμασταν πιστοί μεταξύ μας», θυμάται η Dawnetta σχετικά με τα δύσκολα χρόνια πριν παντρευτεί τον νυν σύζυγό της. «Αν μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλον να νιώσει όμορφα στην ξεχωριστή αυτή μέρα, θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε», εξηγεί για την απόφασή της να χαρίσει το νυφικό σε μια άγνωστη.

 

 

  

Μετά τη δημοσίευση της αγγελίας, έκπληκτη διαπίστωσε πως σε λίγες ώρες περισσότερες από 700 γυναίκες, που ετοιμάζονταν να παντρευτούν, ανταποκρίθηκαν στην ανάρτησή της, ζητώντας της το νυφικό. «Πάρα πολλές μου έστειλαν μήνυμα λέγοντάς μου την ιστορία τους και γιατί δεν μπορούσαν να αγοράσουν ένα νυφικό. Μετά από αυτό, συμπλήρωσα στο ποστ, "Τι θα λέγατε αν περνούσαμε το νυφικό από την μία στην άλλη;», λέει η 22χρονη.

 

Η Arianna Pro ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε στο μήνυμα της Dawnetta. Αν και με τον σύζυγό της ήταν παντρεμένη εδώ και 6 χρόνια, ήθελαν να ανανεώσουν τους όρκους τους. «Τότε μόλις είχαμε χάσει ένα γιο και χρειαζόμασταν λίγο φως, λίγη αγάπη και παντρευτήκαμε στο δημαρχείο. Τώρα έχουμε τέσσερα παιδιά και τα μέσα για να το κάνουμε πλέον σωστά ώστε τα παιδιά μας να δουν πως η μαμά και ο μπαμπάς εξακολουθούν να αγαπιούνται», λέει η Arianna. Και φυσικά, μετά και την προτροπή της Dawnetta, δεν το σκέφτηκε δεύτερη φορά πριν «περάσει» με τη σειρά της το νυφικό σε κάποια άλλη. «Ποια είμαι εγώ να κρατήσω το φόρεμα και να μην μοιραστώ την ευτυχία;», λέει. 

 

Η Arriana ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε. Εδώ φορά το νυφικό της Dawnetta.
Η Arriana ήταν η πρώτη που ανταποκρίθηκε. Εδώ φορά το νυφικό της Dawnetta.

 

Έτσι, αμέσως μόλις ανανεώσει τους όρκους της με τον σύζυγό της σε ένα γιοτ στο Σαν Φρανσίσκο αυτή την εβδομάδα, η Arianna θα πακετάρει το νυφικό και θα το στείλει στην επόμενη νύφη. Συνολικά 12 γυναίκες έχουν συμφωνήσει να φορέσουν το συγκεκριμένο φόρεμα, με την ιδιοκτήτριά του να τους έχει ζητήσει μόνο φωτογραφίες από το γάμο. Η Dawnetta λέει πως αυτή η παράδοση θα ήθελε να συνεχιστεί μέχρι να τέλους, ώσπου να διαλυθεί εντελώς το φόρεμα.