Η σοκολάτα που υπόσχεται να διώξει τους πόνους περιόδου

Η σοκολάτα που υπόσχεται να διώξει τους πόνους περιόδου Facebook Twitter
2

Αν είστε απ' τις γυναίκες που υποφέρουν πολύ και επί μακρόν από τους πόνους της περιόδου, τότε μάλλον αυτή την είδηση θα σας φανεί ανακουφιστική.


Μια ελβετική σοκολατερί από την Λουκέρνη μάλλον έκανε την «εφεύρεση του αιώνα», αφού όπως ισχυρίζεται έφτιαξε μια σοκολάτα που συμβάλει στην καταπολέμηση του πόνου από την έμμηνο ρύση.


Ο Mark Widner, ιδιοκτήτης της εν λόγω εταιρείας σοκολάτας στη Λουκέρνη, τόνισε πως ο η φόρμουλα του συνδυασμού βοτάνων του βουνού που περιέχει το νέο προϊόν μπορεί να έχει θεαματικά αποτελέσματα. Ο ίδιος έχει εργαστεί στο παρελθόν σε μεγάλα ξενοδοχεία αλλά και στο ζαχαροπλαστείο Sprüngli με τις διάσημες σοκολάτες.

Το όνομα αυτού του νέου είδους σοκολάτας που ήδη λανσάρεται ως το top γιατρικό για πόνους περιόδου είναι «Frauenmond», το οποίο στα αγγλικά μεταφράζεται ως «Women's Moon» (Γυναικείο Φεγγάρι). Το καινοτόμο προϊόν περιέχει 60% κακάο και 17 φυσικά βότανα προερχόμενα από ελβετικά βουνά.

Η σοκολάτα που υπόσχεται να διώξει τους πόνους περιόδου Facebook Twitter

Ο συνδυασμός αυτών των συστατικών μπορεί να δράσει ως καταπραϋντικό στις γυναίκες που υποφέρουν από τους οξείς πόνους της περιόδου, λέει ο Widner. Όπως δήλωσε σε τοπική εφημερίδα, η ιδέα γεννήθηκε στο μυαλό του πριν από τρία χρόνια, όταν είχε επισκεφτεί μία οικογένεια που παρήγαγε ένα τσάι με βότανα με το ίδιο όνομα.

Ο ίδιος δούλεψε για αρκετούς μήνες μαζί με έναν ειδικό βοτανολόγο προκειμένου να βρουν τον κατάλληλο τρόπο που τα ειδικά αυτά βότανα θα μπορούσαν να μετατραπούν σε μια γευστική σοκολάτα.

Ήδη η «Women's Moon» περιγράφεται ως «η πρώτη υγιεινή σοκολάτα για γυναίκες» με πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Κατά τους "εφευρέτες", η νέα σοκολάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της Σεροτονίνης, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας σχετίζονται με την εμφάνιση της κατάθλιψης και να δημιουργήσει χαλάρωση και ευεξία σε όποιον τη γεύεται.

Η σοκολάτα που απευθύνεται κυρίως σε γυναίκες αλλά μπορούν άφοβα να δοκιμάσουν και οι άνδρες, θα κοστίζει 12,50 ελβετικά φράγκα ανά 100 γραμμάρια, κάτι παραπάνω από 10 λίρες Αγγλίας ανά μία μπάρα.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί τόσα μη διαβητικά άτομα φορούν μετρητές γλυκόζης;

Radio Lifo / Γιατί τόσα άτομα χωρίς διαβήτη φορούν μετρητές γλυκόζης αίματος;

Γιατί γίνεται τόσος ντόρος τελευταία με τις αιχμές γλυκόζης στο αίμα και γιατί όλο και περισσότερα άτομα που δεν έχουν διαβήτη φορούν cgm; Πρόκειται για ακόμα ένα διατροφικό trend; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Μελίνα Καριπίδου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Living / Πώς θα καταφέρετε να φωτογραφίσετε το κατοικίδιό σας σαν επαγγελματίας

Οι λειτουργίες του κινητού που θα σας βοηθήσουν, ο κατάλληλος φωτισμός, τα σωστά αξεσουάρ: 8 συμβουλές προκειμένου να καταφέρετε να απαθανατίσετε τις πιο ωραίες στιγμές του κατοικιδίου σας.
ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΖΙΝΙΩΛΗ
Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες και απλώνουν κοπριά μέσα σε θαμμένα κέρατα αγελάδας

Radio Lifo / Βιοδυναμική καλλιέργεια: Οι νέοι αγρότες παρακολουθούν το φεγγάρι και τους πλανήτες

Ένας «ακραίος» βιολογικός τρόπος καλλιέργειας που ακολουθούν λίγοι στη χώρα μας. Αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να υποστηρίζουν τις βιοδυναμικές πρακτικές, ωστόσο όσοι τις ακολουθούν ισχυρίζονται ότι καταφέρνουν να παραγάγουν προϊόντα υψηλής ποιότητας και θρεπτικής αξίας. Η Μερόπη Κοκκίνη μιλά με τους βιοδυναμικούς καλλιέργητές Κώστα Βαρώτσο και Θοδωρή Κοντογιάννη.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Living / Η Δέσποινα Ισοπούλου μαθαίνει στους Αθηναίους τι πάει να πει floral design

Τρία χρόνια πριν, την άνοιξη του 2021, αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της: άρχισε να ψάχνει τα διαθέσιμα θεωρητικά και πρακτικά μαθήματα γύρω από τα λουλούδια και έφτιαξε το δικό της Eiko Flowers. Έτσι γεμίζει την πόλη με συνθέσεις και μπουκέτα που μοιάζουν να αναπνέουν.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
μου θυμίζει μια σοκολάτα στη ναζιστική Γερμανία που υποσχόταν στις γυναίκες ότι θα κάνουν τις δουλειές τους γρήγορα και χαρούμενα. Ήταν τίγκα στη μεθαμφεταμίνη. Δεν υπονοώ ότι αυτή η σοκολάτα είναι το ίδιο αλλά με τρομάζει λίγο ότι "παίζει" με την σεροτονίνη μας