Βγάζει τρίχες στο πρόσωπο από τα 14. Στα 35 της είναι περήφανη για τον εαυτό της και τη γενειάδα της.

0

Μία στις δέκα γυναίκες παγκοσμίως έχουν αυτό που θεωρείται για τα γυναικεία πρότυπα «υπερβολική τριχοφυΐα». Το 75% εξ αυτών δηλώνουν πως αυτό το χαρακτηριστικό τους προκαλεί παθολογικό άγχος. 

Η Little Bear Schwartz είναι 35 ετών, τραγουδίστρια, συγγραφέας, περφόρμερ του μπουρλέσκ και ακτιβίστρια. Μια ορμονική διαταραχή την έκανε να βγάζει τρίχες στο πρόσωπο στην ηλικία των 14. Όπως εξομολογείται σε αυτό το βίντεο που περιγράφει την ιστορία της, μέχρι την ηλικία των 16 ετών είχε ήδη αναπτύξει κανονική γενειάδα.

«Δεν υπάρχει ορατότητα για όσες από εμάς έχουν αποδεχθεί τις τρίχες του προσώπου τους ως μέρος της θηλυκότητάς τους. Γι' αυτό θέλω να ακούγομαι δυνατά.

Οι γονείς μου μού μετέδιδαν ένα αίσθημα ντροπής, αλλά δεν θεωρώ ότι έφταιγαν αυτοί. Αυτό που ήξεραν και αυτό που προσπαθούσαν ήταν να με βοηθήσουν να ξεφορτωθώ τις τρίχες μου, γιατί με έβλεπαν να υποφέρω και να νιώθω ανασφάλεια γι' αυτές».

Η Little Bear ξυριζόταν κάθε μέρα μέχρι την ηλικία των 31 ετών. «Μόλις άρχισα να νιώθω άνετα, συνειδητοποίησα ότι οι τρίχες στο πρόσωπο και η θηλυκότητα δεν αλληλοαναιρούνται απαραίτητα».

Θεωρεί ότι ο στιγματισμός που υφίστανται γυναίκες σαν εκείνη είναι έντονος. «Όσο πιο θηλυκή άρχισα να νιώθω και όσο περισσότερο μεγάλωνε το μούσι μου, τόσο πιο εχθρικοί γίνονταν οι άνθρωποι απέναντί μου, επειδή δεν μπορούσαν να κατανοήσουν ποια είμαι. Όταν η εμφάνιση των ανθρώπων ξεφεύγει από τις αυστηρά καθορισμένες παραμέτρους, όπως μπορεί να συμβαίνει με τους έγχρωμους, τους υπέρβαρους, τους ΑμεΑ, τότε επικρατεί η πεποίθηση ότι, εκ των πραγμάτων, αυτοί οι άνθρωποι είναι μόνοι και απελπισμένοι.

Από την άλλη, μερικές φορές έρχονται και μου λένε ατάκες του στυλ "μάλλον δεν το ακούς συχνά, αλλά σε βρίσκω όμορφη". Κι όμως, το ακούω καθημερινά γιατί έχω ένα υπέροχο αγόρι».

Η ίδια αναφέρει πως όλο και περισσότερες γυναίκες έχουν αποδεχτεί την τριχοφυΐα τους, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις τρίχες στις μασχάλες ή στα πόδια τους. «Προσπαθούμε να σβήσουμε αιώνες αυτολύπησης. Θα υπάρχουν μέρες που δεν τα καταφέρνουμε. Αν κάποιες μέρες είναι αδύνατο για σένα να αγαπάς τον εαυτό σου όπως είναι, σε έναν κόσμο που σου λέει απλά να τον μισείς, εκείνες τις μέρες, απλά και μόνο το να είσαι οκ με αυτόν αρκεί». 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ