Το ντοκουμέντο από τις φυλακές που συγκλονίζει τη Ρωσία (ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

0

Πριν από έναν χρόνο ο Γεβγκένι Μακαρόβ έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών του Γιαροσλάβ. Σ΄ένα σκληρό ντοκουμέντο που διέρρευσε μόλις πριν από λίγους μήνες, ο νεαρός φαίνεται να δέχεται απανωτά χτυπήματα στο κεφάλι με κλομπ, να γρονθοκοπείται και στη συνέχεια να υφίσταται φάλαγγα.

Ο λόγος; Ένας από τους φρουρούς θεώρησε ότι ο κρατούμενος τον προσέβαλε λεκτικά. 

Οι φωνές των φρουρών καλύπτουν τις δικές του. Η μητέρα του Τατιάνα Μακάροβα δεν αντέχει να δει το ντοκουμέντο χωρίς να κλάψει με λυγμούς. Ο γιος της δεν είναι ο μοναδικός κρατούμενος που δέρνεται ανηλεώς: το σωφρονιστικό σύστημα στη Ρωσία του Πούτιν έχει σαφείς εντολές να διοικεί αποκλειστικά με τη βία τους φυλακισμένους... Ο Γεβγκένι δεν είναι ο μόνος. 

Ωστόσο, είναι η μοναδική περίπτωση κρατουμένου που οι βασανιστές του συνελήφθησαν, δικάστηκαν και αυτή τη στιγμή στιγμή εκτίουν τη δική τους ποινή στις φυλακές της χώρας. Οι οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούν την έκβαση αυτής της υπόθεσης μία πρώτη νίκη σε έναν μακρύ ακόμη δρόμο... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ