Πώς οι γυναικείες φυλακές των ΗΠΑ μετατρέπονται σταδιακά σε οίκους ανοχής

0

Ο 75χρονος Ρίτσαρντ Ρολς ήταν ο πρώτος άντρας που καταδικάστηκε στις ΗΠΑ για sex trafficking μέσα από τις φυλακές. Με την καταδίκη του δεν έκλεισε μία υπόθεση σωματεμπορίας, αλλά άνοιξε ένας ολόκληρος φάκελος παρόμοιων υποθέσεων που διατρέχουν όλες τις γυναικείες φυλακές της Αμερικής.

Γιατί σύμφωνα με εκτεταμένη έρευνα που πραγματοποίησαν ρεπόρτερ του Guardian εδώ και καιρό, κάτω από τη μύτη του δικαιϊκού συστήματος των ΗΠΑ, μέσα στο ίδιο το αμερικανικό σωφρονιστικό σύστημα, έχει στηθεί το πιο μεγάλο κύκλωμα πορνείας στα χρονικά, με θύματα φυλακισμένες και βαρυποινίτισσες που αναζητούν είτε την ελευθερία τους ή τρόπο να την εξαγοράσουν. 

Όσο αυξάνεται ο πληθυσμός παραβατικών γυναικών που γεμίζουν ασφυκτικά τα σωφρονιστικά καταστήματα, τόσο οι μαστροποί βρίσκουν νέο έδαφος για να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Ο κύκλος δραστηριοποίησής τους, απλός και φαύλος, περιλαμβάνει 4 στάδια: φυλάκιση του θύματος, στρατολόγηση, αποφυλάκιση και επαναστρατολόγηση στην πορνεία αυτή τη φορά. 

Η τραγωδία αυτών των γυναικών ξεκινά σε μεγάλο ποσοστό από το γεγονός ότι σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ τα προσωπικά τους δεδομένα και κυρίως το ποινικό τους μητρώο διακινούνται ελεύθερα στο διαδίκτυο. Οι μαστροποί τις εντοπίζουν από εκεί και τα υπόλοιπα είναι δραματικά εύκολα. Η παγίδα στήνεται από τη στιγμή που οι φυλακισμένες θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιστολές. Ερωτικές επιστολές συνήθως που προσπαθούν να χτίσουν μία συναισθηματική γέφυρα με το θύμα. 

Οι γυναίκες πείθονται ότι κάποιος εκεί έξω τις περιμένει, ειδικά στην περίπτωση που η οικογένειά τους τους έχει κλείσει την πόρτα ή στην περίπτωση που μετά την αποφυλάκισή τους θα αναζητήσουν εργασία. Η δράση των κυκλωμάτων μαστροπείας στις αμερικανικές φυλακές υπολογίζεται ότι λυμαίνεται τις ζωές γυναικών σε όλο το φάσμα των ΗΠΑ εδώ και 14 χρόνια. 

Πλέον γίνονται ειδικά σεμινάρια μέσα στα γυναικεία σωφρονιστικά καταστήματα από κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και θύματα που κατάφεραν να σπάσουν τον φαύλο κύκλο φυλάκισης - αποφυλάκισης - πορνείας - ναρκωτικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η μάστιγα που κρατά τις πρώην έγκλειστες, φυλακισμένες για πάντα...  

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM