Νέα καριέρα για τη Barbie

0

The Robotics Engineer Barbie - δεν πρόκειται απλώς για άλλον έναν τίτλο της διάσημης κούκλας, αλλά για μία νέα κατεύθυνση που θέλει να δώσει η κατασκευάστρια εταιρεία της στα κορίτσια που την επιλέγουν για το παιχνίδι τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στόχος της εταιρείας είναι το πιο διάσημο παιχνίδι της να κατευθύνει τα κορίτσια στον σωστό προορισμό. 

Για τον λόγο αυτό κυκλοφόρησε κούκλες με επιστημονική... κατεύθυνση: με ειδικά γυαλιά εργαστηρίου, λάπτοπ και ένα ρομπότ, για να δώσει το μήνυμα ότι τα κορίτσια και κυρίως οι γυναίκες -εδώ και χρόνια μειονότητα στα επαγγέλματα που σχετίζονται με την τεχνολογία και την επιστήμη- πρέπει να κυνηγούν το όνειρο τους και σ' αυτούς τους τομείς. 

  

Για τον ίδιο λόγο, η εταιρεία στη σχετική καμπάνια της έχει δώσει τον λόγο σε μικρά κορίτσια, τα οποία φροντίζουν να αναφερθούν -με χαριτωμένο, αλλά σαφή τρόπο- στην υποεκπροσώπηση των γυναικών σ' αυτούς τους τομείς.

H Barbie - επιστήμονας, σύμφωνα και με την Krishna Vedati, συνιδρύτρια και CEO της τεχνολογικής εταιρείας Tynker (με την οποία συνεργάστηκε η Mattel για το νέο της project), «στόχος είναι να ενθαρρύνουν τα κορίτσια να γίνουν οι τεχνολογικές ιδιοφυΐες του αύριο. Γι' αυτό και η Barbie είναι ο ιδανικός σύμμαχος για να πείσει τα παιδιά να κυνηγήσουν το όνειρο τους».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ