ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Μια πρώτη νίκη για την Uber

0

Έφερε επανάσταση στους δρόμους, άλλαξε το επίπεδο συναλλαγής των επιβατών με τους οδηγούς ταξί και σε όποια χώρα βρέθηκε η Uber και η ποιότητα των υπηρεσιών της έγινε αφορμή για προστριβές με τις παραδοσιακές υπηρεσίες που προσέφεραν οι αυτοκινητιστές.

Στο Λονδίνο, όμως, φαίνεται ότι κερδίζει την πρώτη μάχη σε έναν πόλεμο με πολλά μέτωπα σε αρκετά σημεία του κόσμου. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που εκδίκασε την έφεση της εταιρείας, η Uber θα συνεχίσει να λειτουργεί στο Λονδίνο, ενώ η νέα επικυρωμένη άδεια της θα έχει ισχύ 15 μηνών. 

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι η εταιρεία θα πρέπει να παρέχει στις ρυθμιστικές αρχές τα αποτελέσματα μιας ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τις διαδικασίες και τις επαγγελματικές πρακτικές που ακολουθεί, αλλά και τους κανονισμούς της για την ασφάλεια. Ομοίως, και αν θέλει αυτοί οι 15 μήνες στους δρόμους να κυλήσουν ομαλά, θα πρέπει να ενημερώνει για την παραμικρή αλλαγή στην πολιτική και το καταστατικό της. 

Ας σημειωθεί ότι ειδικά στο Λονδίνο τα προβλήματα για την Uber ξεκίνησαν, όταν ο οργανισμός Transport for London (TfL) κατηγόρησε την εταιρεία για «Έλλειψη Εταιρικής Υπευθυνότητας», θέτοντας πρακτικά θέμα δημόσιας ασφάλειας. Το τελευταίο οδήγησε και στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας της στο Λονδίνο. Τότε η εταιρεία είχε εφεσιβάλλει και της είχε επιτραπεί να λειτουργεί μέχρι την εκδίκαση της έφεσης. 

Ας σημειωθεί ότι το Λονδίνο είναι μία από τις πιο σημαντικές πρωτεύουσες δραστηριοποίησης της Uber, καθώς περισσότεροι 3,6 εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν την εφαρμογή της για τις μετακινήσεις τους, ενώ στην εταιρεία απασχολούνται περίπου 45.000 οδηγοί... Όσο για αυτή τη δικαστική νίκη στο Λονδίνο, πολλοί θεωρούν ότι δημιουργεί προηγούμενο ευνοϊκό για τη λειτουργία της εταιρείας και σε άλλα σημεία του κόσμου. 

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM