Δραπετεύοντας από τη θηριωδία του Ιράν με τη βοήθεια του cosplay

0

Όταν ήταν μόλις 21 ετών, η Azadeh εγκατέλειψε το Ιράν για να αναζητήσει ένα ασφαλέστερο και καλύτερο μέλλον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Φτάνοντας εκεί, βρήκε μια δουλειά που ταυτόχρονα για εκείνην ήταν ένα απελευθερωτικό χόμπι: μόντελινγκ για cosplay.


Από το ασφυκτικά περιοριστικό περιβάλλον του Ιράν, ξαφνικά μπορούσε να είναι όποια γυναίκα επιθυμούσε. 

«Από την εφηβεία μου είχα ήδη καταλάβει ότι πίσω στη χώρα μου οι περιορισμοί για τις γυναίκες ήταν κάτι που δεν μπορούσες να αντέξεις. Από το τι θα έλεγες μέχρι το τι θα φορούσες για να βγεις έξω, δεν υπήρχε κανένα περιθώριο για ελευθερία και δημιουργικότητα. Μπορούσες να φορέσεις μόνο σκουρόχρωμα ρούχα, κάτι που έμοιαζε πολύ με στολή, για να σου επιτρέψουν να βγεις από το σπίτι», λέει η νεαρή. 

Κάθε μήνα ξοδεύει γύρω στις 200 λίρες για νέα κοστούμια γυναικείων χαρακτήρων που αγαπά και μέχρι στιγμής έχει γύρω στις 100 στολές. «Μπορώ να είμαι όποια θέλω, ανεξαρτήτως ηλικίας», συμπληρώνει. Τα πρωινά δουλεύει ως βιβλιοθηκάριος και η αγάπη της για το διάβασμα την τροφοδοτεί με ιδέες για νέες μεταμορφώσεις. 

«Όταν έχεις μεγαλώσει στην καρδιά του πολέμου ο μόνος τρόπος για να ξεφεύγεις είναι τα βιβλία. Μετά, όμως, πρέπει να κυνηγάς αυτό που πραγματικά θες. Ακόμη κι αν χρειαστεί να το κάνεις πίσω από κλειστές πόρτες. Μόνο τότε είσαι ευτυχισμένος. Όταν είσαι ο εαυτός σου και κάνεις αυτό που σου δίνει χαρά», λέει στην κάμερα και αποχωρεί ως άλλη Χάρλεϊ Κουίν. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM