Συγγραφέας ισχυρίζεται ότι ο Ιησούς χρησιμοποιούσε κάνναβη στα θαύματά του

1

O David Bienenstock είναι συγγραφέας και δημοσιογράφος, με πολυετή έρευνα στο θέμα αποποινικοποίησης της κάνναβης και χρήσης της για ιατρικούς λόγους. Έχει γράψει αρκετά βιβλία με κεντρικό άξονα τους αυτά τα δύο ζητήματα, ωστόσο με το τελευταίο του κατάφερε να προκαλέσει αντιδράσεις. 

Ο λόγος; Μεταξύ άλλων υποστηρίζει -και μάλιστα με χωρία της Παλαιάς Διαθήκης- ότι ο Ιησούς και οι μαθητές του χρησιμοποιούσαν την κάνναβη σε όλα τα θαύματα ίασης που αναφέρονται στην Βίβλο. Για την ακρίβεια, όπως εξηγεί, η κάνναβη ήταν το βασικό συστατικό του θεραπευτικού ελαίου με το οποίο άλειφαν ασθενείς και ανήμπορους. 

Κατά τον ίδιο και σύμφωνα με τα όσα έχουν καταγράψει μελετητές της Βίβλου, το φυτό που περιγράφεται στα αραμαϊκά ως «kaneh bosm», βότανο με θεραπευτικές ιδιότητες δεν ήταν άλλο από τη γνωστή μας σήμερα, κάνναβη. Η πρόσμιξη του με συστατικά όπως η κανέλα και άλλα βότανα της εποχής δημιουργούσε έλαια με πανίσχυρες θεραπευτικές ιδιότητες που φτάνουν ως τις μέρες μας. 

Ο Bienenstock χρησιμοποιεί διάφορα παραδείγματα θαυμάτων ή επιφοιτήσεων από τα βιβλικά κείμενα για να υποστηρίζει τη θεωρία του και φυσικά κατά καιρούς οι λογαριασμοί του στα social media δέχονται επιθέσεις από εξοργισμένους πιστούς.

Παρ' όλα αυτά, τόσο ως δημοσιογράφος όσο και ως ερευνητής θεωρεί σύγχρονα θαύματα όλες τις περιπτώσεις παιδιών -και ενηλίκων- με ανίατες ασθένειες που είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται με τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM