Αυτός ο βιασμός θα στοιχειώνει για καιρό την Ισπανία και ο λόγος είναι πέρα για πέρα ανησυχητικός

0

Πριν από λίγες μέρες οι Ισπανοί κατέβηκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας εξοργισμένοι για την τροπή μιας υπόθεσης ομαδικού βιασμού, που τελικά το δικαστήριο υποβίβασε στην κατηγορία της σεξουαλικής προσβολής, προκαλώντας το κοινό αίσθημα. 

Και μπορεί πλέον ο εισαγγελέας να ετοιμάζεται να ασκήσει έφεση στην απόφαση αθώωσης των πέντε ανδρών για τον ομαδικό βιασμό της έφηβης τότε κοπέλας στην Παμπλόνα, όμως, όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας αποδεικνύουν γιατί η υπόθεση της "Αγέλης των Λύκων" πληγώνει την Ισπανία, όσες λίγες ανάλογες περιπτώσεις. 

Δεν είναι μόνο οι περί βιντεοσκόπησης του φρικτού περιστατικού αποκαλύψεις. Ούτε καν ότι οι 5 δράστες μοίρασαν αυτό το φρικτό βίντεο στα social media. Είναι ότι αυτό και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να αντιδρά η νεαρή γυναίκα, τρομοκρατημένη και στο απόλυτο έλεος των θυτών της, χρησιμοποιήθηκε από την υπερασπιστική γραμμή των δραστών. 

Το γεγονός ότι στο βίντεο το κορίτσι εμφανίζεται ακίνητο και με τα μάτια κλειστά παρουσιάστηκε από τον συνήγορο υπεράσπισης των δραστών ως ένδειξη συναίνεσης στην αποτρόπαιη πράξη..! Ακόμη χειρότερα; Από την ακροαματική διαδικασία αποδείχθηκε ότι κάποιοι από τους 5 κατηγορούμενους είχαν προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ για να παρακολουθεί την κοπέλα, αρκετές μέρες μετά τον βιασμό της.

Ο ίδιος ντετέκτιβ είχε αναλάβει να παρακολουθεί τις κινήσεις της νεαρής γυναίκας στα social media και να συγκεντρώνει φωτογραφίες της στις οποίες εμφανιζόταν έστω και λίγο χαμογελαστή για να αποδείξει ότι δεν υπέφερε από μετατραυματικό στρες. 

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν εξοργίσει τους Ισπανούς και τις φεμινιστικές οργανώσεις κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο ενισχύεται η κουλτούρα του βιασμού: όχι πλέον μόνο με νομικά τερτίπια, αλλά με απόλυτη στοχοποίηση και παρακολούθηση του θύματος αντί των θυτών. 

Η ισπανική κοινωνία ανοιχτά πλέον αξιώνει την αλλαγή των περί βιασμού νόμων, αλλιώς όπως αναφέρουν οι πολίτες, δεν είναι πλέον για να ζει κανείς σ' αυτή τη χώρα και ειδικά μετά την κατακόρυφη αύξηση των ποσοστών σεξουαλικών επιθέσεων... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM